Filipinler Devlet Başkanı MILF kampında

Filipinler Devlet Başkanı MILF kampında

Yakın zamanda Türkiye'de incelemelerde bulunan Moro İslami Kurtuluş Cephesi Lideri Al Haj Murad İbrahim ülkesine döndükten sonra Filipinler Devlet Başkanı Aquino tarafından Darapanan Kampı'nda ziyaret edildi

Moro İslami Kurtuluş Cephesi MILF ile Filipinler Hükümeti arasında devam eden barış görüşmeleri çerçeve barış anlaşması ile sonuçlanmış, görüşmeler Malezya'da devam ediyor. Bütün bunlar yaşanırken, Filipinler Devlet Başkanı Benigno Aquino, MILF Kampının bulunduğu Darapanan Kampı'nda ziyaret etti.Filipinler devlet başkanı Aquino, Moro'daki MILF kampına yaptığı tarihi ziyarette, barış görüşmelerinin hızlandırılmasını istedi Aquino, Müslüman halkın durumunu iyileştirmek ve hükümetin iyi niyetini göstermek için, direnişçilerin ailelerine eğitim, sağlık ve geçim yardımı vaadinde bulundu.

Timetürk'ün yerel kaynaktan edindiği bilgiye göre gayet sıcak bir şekilde karşılanan Aquino'nun ziyareti Moro'da normalleşme sürecinin bir parçası.  Görev süresi 2016 yılında sona ermeden barış görüşmelerinin tamamlanması gerektiğini söyledi.
"Sadece üç yıl, dört ay kaldı. Bu barışı devamlı kılmak için ne gerekiyorsa şimdi yapmak için her şeyi hızlandırmak zorundayız" diyen Aquino, gelecekteki ilişkiler konusunda yeni liderlerin sorumlu olacağını vurguladı.MILF liderleri, Müslüman köylüler ve savaşçılara seslenen Filipinler lideri, MILF topraklarına gelmemesi için uyarılar aldığını ancak barış adına kendisini feda etmeye hazır olduğunu anlattı.

MILF yetkilileri normalleşme sürecinin çok önemli olduğunu ve seçimlerden önce gerçekleşen bu ziyaretin Moro'daki Müslümanlar ve diğer gruplar üzerinde olumlu bir etki bıraktığını ve sürece uzak duran Hıristiyan unsurların bir kısmının da, özellikle yerel siyasetçilerinde bu ziyaretle birlikte bir kırılma yaşadığını ifade ettiler.

Yakın zamanda Türkiye'yi ziyaret eden Moro İslami Kurtuluş Cephesi El Haj Murad İbrahim, Ankara ve İstanbul'da temaslarda bulunmuş,İnsani Yardım Vakfı İHH'da bir basın toplantısı düzenleyerek deneyimlerini paylaşmıştı. Timetürk Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek'te üç ay önce Filipinler'e giderek Moro İslami Kurtuluş Cephesi kamplarını ziyaret etmiş, ve Filipinler Devlet Başkanı Aquino'nun ziyaret ettiği Darapanan Kampı'nda MILF lideri El Haj Murad İbrahim'le görüşmüştü. timetürk

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.