Filipinler'de askeri uçak kazasında ölenlerin sayısı 31'e yükseldi

Filipinler'de askeri uçak kazasında ölenlerin sayısı 31'e yükseldi

​Filipinler'den düşen askeri uçağın ardından ölenlerin sayısı 31'e yükselirken 17 kişiden halen haber alınamadığı belirtildi.

Kurtarma ekipleri, şu ana kadar Jolo Adası'ndaki Filipin Hava Kuvvetleri'ne ait kaza yerinde 29 asker ve iki sivilin cesedini buldu.

Uçağın düşmesinin ardından sağ kurtulan 50 asker ve 4 sivil ise yaralandı. 3 pilot ve 5 mürettebat üyesi hayatta ancak durumlarının kritik olduğu belirtildi.

Sulu Ortak Görev Gücü komutanı Tümgeneral William Gonzalez, kazadan halen sağ kurtulanların olduğuna dair inançlarının olduğunu belirterek, "Arama ve kurtarma operasyonumuz devam ediyor, 17 kişi kayıp." dedi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, uçak yere düşmeden önce birkaç asker uçaktan atladı.

Düşen C-130 tip uçakta bulunanların çoğu yakın zamanda temel askeri eğitimi tamamladı.

Askerlerin, aşırılık yanlılarına ve isyancılara karşı Terörle Mücadele Görev Gücü'nün bir parçası olarak Holo Adası'na gittikleri belirtildi.

Filipinler'de, asker ve malzeme taşımak için C-130 uçakları kullanılıyor. Ayrıca genellikle doğal afetlerde insani yardım ve destek sağlamak için de kullanılıyor.

Filipinler Hava Kuvvetleri'ne ait bir C-130 uçağı bugün ülkenin güneybatısındaki Sulu takımadalarında düştü. Uçak, Cagayan de Oro kentinden 96 askeri personel taşıyordu. Hava kuvvetlerine göre, havaalanına iniş sırasında uçak pisti kaçırdı ve yakındaki bir köye çarptı, ardından yangın çıktı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler