Filipinler’de Peygamber Sevdalıları programı

Filipinler’de Peygamber Sevdalıları programı

Avrupa Yetim-Der tarafından Filipinler’de Peygamber Sevdalıları programı düzenlendi.

Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim-Der, Filipinlerin güney bölgesindeki Zamboanga şehrinde kadın ve çocuklara yönelik Peygamber Sevdalıları programı düzenledi. Hz. Peygamber (sav)'in anlatıldığı programda çocuklara hediyeler dağıtılırken, mağdur ailelere yardım paketi verildi.

Filipinlerin güney bölgesindeki Zamboanga şehrinde kadın ve çocuklara yönelik Peygamber Sevdalıları programı düzenleyen Avrupa Yetim-Der, program bitiminde mağdur Müslümanlara yardım paketlerinin yanı sıra,  Peygamber Efendimizin hayatını anlatan bir kitap da hediye etti.

Düzenlenen programla ilgili İlke Haber Ajansı’na bilgi veren Avrupa Yetim-Der Filipinler temsilcisi Mehmet Polater, Zamboanga şehrinde 3 yıl önce büyük bir yangın felaketinin yaşandığını aktararak, felaketin Müslüman halkın yaşamında oluşturduğu tahribatın halen devam ettiğini belirtti.

Avrupa Yetim-Der olarak hem maddi hem de manevi anlamda felaketzedelerin yanında olduğuklarını göstermek için Peygamber Sevdalıları isminde bir program düzenlediklerini söyleyen Polater, "Programda bayan bir hoca kardeşimiz çocukların anlayacağı dilde Allah Resulü Hz. Muhammed’in (sav) örnek hayatını anlattı. Daha sonra mağdur halka, içinde 5 kilo pirinç, 1 kilo yağ, 1 kilo şeker ve bulaşık deterjanın olduğu yardım paketini dağıttık. Ayrıca programa katılan herkese Peygamber Efendimizin hayatını anlatan bir kitap hediye ettik. Çocuklar içinde hediyelerimiz oldu." dedi.

İhtiyaç sahiplerine yardım etmenin güzel yönlerinden bir tanesinin de yardım alanların yüzünde beliren sevinci görmek olduğunu aktaran Mehmet Polater, "Paketler dağıtıldıktan sonra insanlar tek tek bize gelerek teşekkürlerini ilettiler. Özellikle Peygamber Efendimiz (sav) ile ilgili yaptığımız programı çok anlamlı bulduklarını, benzer programların devamını beklediklerini söylediler. İnşallah imkânlarımız el verirse Kutlu Doğum mevsiminde bir program düzenlemeyi düşünüyoruz." bilgisini paylaştı.

Ocak ayında Morolu Müslümanların yoğunlukta olduğu Mindanao bölgesindeki bir okulun bahçesine su kuyusu açtıran Avrupa Yetim-Der, yaklaşık bir hafta önce de yine Mindanao bölgesinde onlarca yetim ve mağdur çocuğu sünnet ettirmişti. Avrupa Yetim-Der'in, Filipinlerde 2 euro karşılığında başlattığı "Evsiz Kalan Yetimlere ve Kimsesizlere Yemek Projesi" ise devam ediyor.  (Ahmet Bayram – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.