Filistin Başbakanı Iştiyye: "UCM'nin kararı adaletin ve insanlığın zaferidir"

Filistin Başbakanı Iştiyye: "UCM'nin kararı adaletin ve insanlığın zaferidir"

Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye, UCM’nin, siyoinst işgal rejiminin işlediği savaş suçlarını soruşturmaya yetkili olduğu yönündeki kararını özgürlük, adalet, hakikat ve insanlığın zaferi olarak nitelendirdi.

İştiyye, bu kararla birlikte, siyonist işgal rejiminin katlettiği Filistinlilerin kanları ile acılarını yüreklerinde taşıyan aileler açısından hakkın yerine gelmesine dönük umutların canlandığını belirtti.

Açıklamasında İştiyye, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) verdiği kararın, işlenen suçların zaman aşımına uğramayacağı ve faillerin cezasız kalmayacağı mesajı taşıdığını ifade etti.

Kararın, işgal rejiminin baskılarını akamete uğrattığını belirten İştiyye, UCM'den, işgal zindanlarındaki Filistinli esirler, yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Gazze Şeridi’ne açılan 3 savaş sırasında işlenen suçlar konusunda önüne gelen dosyalarda adli süreci hızlandırmasını talep etti.

UCM, 5 Şubat'ta işgal rejiminin, Filistin topraklarında işlediği savaş suçlarıyla ilgili soruşturmada, söz konusu suçları soruşturmak için yetkili olduğuna karar vermişti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.