Filistin Esirler Kulübü: İşgalciler Ofer Zindanı'ndaki esirlere saldırdı

Filistin Esirler Kulübü: İşgalciler Ofer Zindanı'ndaki esirlere saldırdı

Esirler Kulübü, siyonist işgalcilerin Ofer Zindanı'nın bazı bölümlerine saldırdığını, esirlerden yaralananların olduğunu açıkladı.

Filistin Esirler Kulübü yaptığı basın açıklamasında bu saldırının, Ofer Zindanı'nda tutulan esirlerden olan Davud Tal'at El-Hatib'in 2 Eylül 2020 tarihinde şehit olmasından bu yana söz konusu zindana yönelik olarak gerçekleştirilen üçüncü saldırı olduğunu dile getirdi. Kulüb'ün açıklamasında işgalcilerin, esirlere yönelik olarak başvurduğu uygulamaların son derece tehlikeli boyutta olduğuna dikkat çekildi.

Esirler Kulübü tarafından yapılan açıklamada işgalcilerin baskın esnasında esirlerin üzerine gaz sıkması, onları şiddetli bir şekilde darp etmesi ve polis köpekleriyle saldırması sebebiyle birçok esirin yaralandığı ifade edildi. Buna ek olarak bazı esirlerin tek kişilik hücrelere kapatıldığı ve bazılarının da başka yerlere nakledildikleri belirtildi. En fazla yaralanma da esir Davud El-Hatib'in şehit olduğu gece şiddetli çatışmaların meydana geldiği 19 ve 20 nolu koğuşta vuku buldu.

Esirler, geçtiğimiz günlerde bazı protesto faaliyetleri gerçekleştirmiş, zindan yönetimi de bunlara şiddet ve baskı uygulamalarını artırarak karşılık vermişti. Bütün bu gelişmelerin ardından Esirler Teşkilatlanma Heyeti üyelerinin de aralarında bulunduğu 34 esir 20 nolu koğuşa nakledilmişti.

Esirler Kulübü, 850 esirin bulunduğu Ofer Zindanı'da siyonist işgal rejiminin şiddetli baskılarına ek olarak Coronavirus vakalarında da artış gözlendiğine dikkat çekti.

Siyonist işgal rejimi, bu yılın başından beri Ofer Zindanı'da tutulan esirlere yönelik baskı ve şiddet uygulamalarını artırmış durumda.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.