Filistin Gençliği Cuması gösterilerine davet

Filistin Gençliği Cuması gösterilerine davet

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, Filistinlileri önümüzdeki Cuma günü Gazze Şeridi'nin doğusunda yapılacak gösterilere katılmaya davet etti.

Heyet, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, önümüzdeki Cuma günü gösterilerin Gazze Şeridi'nin doğusundaki 5 dönüş kampında "Filistin Gençliği Cuması" adıyla düzenleneceğini bildirdi.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, geçen hafta Cuma günü yapılacak gösterileri iptal ederek Kurban Bayramı'nın ilk günü Gazze kentinin ve Han Yunus kentinin doğusunda yer alan 2 dönüş kampında bayram namazı kılınacağını açıklamıştı.

Söz konusu kamplarda kılınan bayram namazlarına Filistinli grupların liderleri ile binlerce kişi katıldı.

Gazze halkı 30 Mart 2018'den bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürüyor.

Gazze Şeridi'nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yaparken, işgalci siyonistler de silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin başladığı günden bu yana işgalci siyonistlerin göstericilere ateş açması sonucu 310 kişi şehit oldu ve 17 binden fazla kişi de yaralandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.