Filistin halkı, terörist rejimin saldırılarına karşı tek yürek

Filistin halkı, terörist rejimin saldırılarına karşı tek yürek

HAMAS Enformasyon Dairesi Başkanı Rafet Murre, 48 Toprakları’ndaki Filistinli grup ve İslami heyetlerin, siyonist rejime karşı birlik olmasının, direnişin yeni boyutlar kazandığını ve artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını gösterdiğini belirtti.

HAMAS Enformasyon Dairesi Başkanı Rafet Murre, 48 Toprakları’ndaki Filistinli grupların ve İslami heyetlerin yanı sıra siyasi güçlerin siyonistlerin saldırılarını protesto etmek amacıyla Filistin halkını kepenk kapatmaya çağırmasının, terörist rejimin hukuksuz politikalarına karşı mücadelenin yeni boyutlar kazandığını ve artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını gösterdiğini belirtti.

İşgal altındaki 48 Toprakları başta olmak üzere Filistin kentlerinde başlatılan kepenk kapatma eylemi hakkında açıklamalarda bulunan Murre, bu girişimin, Kudüs ve Mescid-i Aksa müdafaasının yanı sıra kimlik ve var olma mücadelesinde bütün Filistinlilerin tek yürek olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.

Murre, söz konusu eylemin, Filistinlilerin direniş düşüncesinde hemfikir olduğu, siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi’ne yönelik barbar saldırılarının karşısında durduğu ve ulusal sabitelerinden taviz vermediği gibi derin mesajlar taşıdığının altını çizdi.

Murre, Filistin’in her karışını işgalden kurtarıncaya dek mücadele etmeye devam edeceklerine dikkat çekti. Ayrıca HAMAS’ın, ülkesinden koparılan Filistinlilerin topraklarına dönme hayalinin gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa yapacağını ifade etti.

Diğer taraftan, tüm sosyal ve ekonomik buhranlara rağmen topraklarını müdafaa etme ve mücadeleyi sürdürmekten gram taviz vermeyen Filistinlilerin, işgalcilerin Gazze Şeridi’ne yönelik insanlık dışı saldırılarını protesto etmek için başlattığı kepenk kapatma ve hayatı durdurma eylemleri bütün Filistin şehirlerine yayıldı.

Siyonist rejimin saldırılarına karşı koymayı amaçlayan söz konusu eylemler, ticari ve eğitim hayatının yanında özel ve kamu kurumlarını kapsıyor. Bankalar, okullar ve üniversiteler kepenk indirirken toplu taşıma durma noktasına geldi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler