Filistin seçimlerine yön veren isimlerin ortadan kaldırılması hedefleniyor

Filistin seçimlerine yön veren isimlerin ortadan kaldırılması hedefleniyor

Filistin Parlamento Başkan Yardımcısı Hasan Harişe, Filistinli siyasi liderlere yönelik yapılan alıkoymaların nedeninin Filistin seçimlerini etkileme amacı taşıdığını belirtti.

Filistin Parlamento Başkan Yardımcısı Hasan Harişe, siyonist işgal rejiminin, işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinli siyasi liderlere yönelik alıkoymalarla, yakın zamanda yapılacak genel seçimleri etkileme potansiyeline sahip önemli yöneticileri ve şahsiyetleri ortadan kaldırmayı amaçladığını ve kendilerini tehdit ettiğini belirtti.

Yaptığı basın açıklamasında Harişe, bu tür alıkoymaların, siyonist rejimin seçim sürecine müdahalesi anlamına geldiğine, alıkoyma ve tehditlerle seçimi etkilemeye çalıştığına dikkat çekti.

Tüm engellemelere rağmen seçimlerin ilgili kararnamede belirtildiği tarihlerde yapılacağını ve Filistinlilerin bu hususta kararlı olduğunu aktaran Harişe, bu alıkoymaların aynı zamanda işgal rejiminin de seçimlerin gerçekleşeceğine kesin gözüyle baktığına delil olduğunu ifade etti.

Harişe, bu müdahalenin mevcut çabayı sürdürmek, seçimlerin bütünlüğünü ve adayların özgürlüğünü korumak için Filistin ulusal uzlaşısını gerektirdiğini vurguladı.

Açıklamada, "Her Filistinlinin, seçim sürecini ve adayları korumak için çaba sarf etmesi, adayları destekleme ve işgalcilerin müdahalesini önleme doğrultusunda tüm uluslararası kuruluşlarla iletişim kurması gerekiyor." denildi.

Harişe, işgal rejiminin adaylara yönelik alıkoyma ve tehditlerini durdurması için bütün uluslararası arabuluculara müdahalede bulunma çağrısı yaptı.

İşgalciler, daha önce Cenin kentinde HAMAS liderlerinden şeyh Halid el-Hac'ı ve şeyh Abdulbasıt el-Hac’ı alıkoymuştu.

Bu arada Filistin Merkezi Seçim Komisyonu, önümüzdeki aylarda icra edilecek yerel seçimler için başlatılan seçmen kayıtlarının sona erdiğini açıkladı. Açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria ile abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yapılacak seçimler için 2 milyon 622 bin seçmenin kayıt yaptırdığı belirtildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler