Filistin Vakıflar Bakanlığı Mescid-i Aksa'ya yapılan baskınları kınadı

Filistin Vakıflar Bakanlığı Mescid-i Aksa'ya yapılan baskınları kınadı

Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığı, Yahudi yerleşimcilerin, sürekli olarak Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyip Talmud ritüellerini yerine getirmelerini ve Aksa’da namaz kılmak, ibadet etmek isteyenlerin Mescide girişini engellemelerini kınadı.

Bakanlık Vekili Hüsam Ebu er-Rub yaptığı basın açıklamasında, “Mescid-i Aksa'ya veya Hz. İbrahim Camii'ne yapılan bugünlük saldırılar, Müslümanların dini özgürlüklerine ve ibadet yerlerine yönelik açık bir düşmanlıktır." dedi.

Mescid-i Aksa ve İbrahimi Camii'nin maruz kaldığı sistematik ihlallerin, ibadet özgürlüğü ve cami ve vakıf mülkleri gibi dini mekânların korunması ile çeliştiğini söyleyen Ebu er-Rub, “Siyonist yerleşimcilerin saldırıları, Müslümanların uygarlık, tarihi ve kültürel varlıklarını hedef alan dinsel ve kültürel zulümden başka bir şey değiller.” İfadelerine yer verdi.

Bakanlık, İslam ümmetini ve uluslararası kuruluşları, siyonist işgal rejimi ile Yahudi yerleşimcilerin, tüm bölgeyi içinden çıkılmaz bir krize, kaosa sürükleyen bu ihlallerini durdurmak için harekete geçmeye davet etti.

Yahudi yerleşimciler, Kudüs'ün işgalinden sonra anahtarları işgalciler tarafından ele geçirilen el-Meğaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa’ya baskın düzenliyor.

Vakıf İdaresi’nin istatistikleri, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyip içinde dini ritüelleri ve Yahudi ibadetlerini yerine getirmelerini engelleyen "1967 statüko" anlaşması ihlallerinin iki katına çıktığını gösteriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.