Filistin yönetimi: Tünellere deniz suyu pompalanması facia olur

Filistin yönetimi: Tünellere deniz suyu pompalanması facia olur

Filistin Sular İdaresi, siyonistlerin Gazze'deki tünellere deniz suyu pompalaması durumunda çevre felaketi yaşanacağı uyarısı yaptı.

Filistin yönetimine bağlı Sular İdaresi, siyonistlerin tünellere deniz suyu pompalayacağı iddialarına yönelik açıklama yaptı.

Açıklamada, tünellere deniz suyu pompalanmasının, özellikle yer altı suları açısından büyük bir tehlike oluşturacağı ve bu durumun ıslah edilemeyeceğine dikkat çekildi.

Bu adımının Gazze'de sahil yer altı su haznesinde yıkıcı etkilere neden olacağı vurgulanarak, yer altı sularında tuzluluk oranlarında benzeri görülmemiş bir artış meydana geleceği ifade edildi.

Ayrıca, kum tabakasında bozulmanın olabileceği ve bölgedeki birçok noktada çökmelerin meydana gelebileceği bu durumun da, kalan evlerin ve altyapının zarar görmesine neden olabileceği, aynı zamanda toprakta tuzluluk oranını artırarak tarımın yapılamaz hale gelmesine yol açabileceği belirtildi.

Açıklamada, Gazze'yi baştan sona kaplayan sahil yer altı su haznesinin, kentin ana su kaynaklarından biri olduğu ve halkın tüm su ihtiyacını buradan karşıladığına dikkat çekildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.