Filistin Yönetimi’ne “Siyonist işgal rejimi ile ilişkileri durdurma” çağrısı

Filistin Yönetimi’ne “Siyonist işgal rejimi ile ilişkileri durdurma” çağrısı

Gazze Şeridi'ndeki siyasi gruplar, Ramallah'taki Filistin yönetimine, siyonist rejim ile ilişkileri yeniden başlatma kararından geri adım atma ve Filistin uzlaşısını gerçekleştirme çağrısında bulundu.

Gazze'de HAMAS'ın "Ulusal Gelişmeler" adı altında düzenlediği toplantıya Fetih hareketi dışında, Filistinli grupların çoğunun temsilcileri katıldı.

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro üyesi Halil el-Hayye, burada yaptığı konuşmasında, Filistin davasının, karşı karşıya kaldığı en büyük tehlikelerin Yüzyılın Anlaşması, ilhak ve siyonist rejim ile normalleşme anlaşmaları olduğunu belirterek, “Siyonist rejimin ilhak planının sahada ilerlediğini görmeyenler ya kördür veya görmezden geliyordur.” ifadelerini kullandı.

HAMAS'ın ilk andan itibaren ulusal birlik için harekete geçtiğini aktaran el-Hayye, Filistinli grupların, işgale karşı ulusal uzlaşı anlaşmaları temelinde birliği sağlamak ve bölünmeyi sonlandırmak amacıyla bir ulusal strateji etrafında toplanması gerektiğini belirtti.

el-Hayye, Filistin Yönetimi'nin bölgedeki ilişkileri normalleştirme sürecinin bir parçası haline getirildiği konusunda uyardı.

İslami Cihad Hareketi yöneticilerinden Halid el-Batş ise toplantıda yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi’ne, siyonist rejim ile ilişkileri yeniden başlatma kararından geri adım atma çağrısında bulundu.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi yöneticilerinden Cemil Mezher, "Filistin Yönetimi ile işgal rejimi arasında yeniden ilişkilerin başlaması, uzlaşı çabalarına büyük darbedir." ifadelerini kullandı.

Filistin Yönetimi, 17 Kasım'da yaptığı açıklamada, siyonist işgal rejimi ile güvenlik iş birliğine yeniden başlayacağını bildirmişti.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, 19 Mayıs'ta, siyonis rejimin, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'ni "ilhak" planının ardından Filistin Yönetimi ve FKÖ'nün işgal rejimi ve ABD ile imzaladığı güvenlik dahil tüm anlaşmalardan çekildiğini açıklamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.