Filistin'de arzulanan ulusal birlik için diyalog çalışmaları devam ediyor

Filistin'de arzulanan ulusal birlik için diyalog çalışmaları devam ediyor

HAMAS ve Fetih'ten yapılan açıklamalarda, Filistin içi diyalog çalışmalarının devam ettiği ve direniş hareketleri arasındaki yakınlaşmadan geri dönüşün olmadığı belirtildi.

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Birim Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri ve Fetih Hareketi'nin Merkez Komitesi'nin Genel Sekreteri Cibril Er-Recub eş zamanlı olarak yaptıkları açıklamalarda, Filistin içi diyalog çalışmalarının devam ettiğini ve direniş hareketleri arasındaki yakınlaşmadan geri dönüş olmadığını dile getirdiler.

HAMAS Siyasi Birim Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri, Fetih'le ve diğer bütün oluşumlarla olumlu ve yapıcı diyaloğun sürdüğünü ifade etti.

El-Aruri, diyaloğun ulusal bir harita üzerinde ulusal bir ittifak sağlayacak ve Filistin halkının saldırılar ve komplolar karşısında gücünü artıracak arzulanan bir ulusal ortaklığın gerçekleşmesi ümidi içinde olduklarını belirtti.

Fetih Hareketi'nin Merkez Komitesi Genel Sekreteri Cibril Er-Recub da ulusal bir ortaklık sağlanmasının stratejik bir tercih olduğunu ve bundan dönüşün söz konusu olmadığını ifade etti. Filistin'in ulusal sahasında çalışma yapan bütün oluşumların buna içten kabulle ve inançla onay verdiklerini söyledi.

Er-Recub açıklamasında oluşumların üzerinde ittifak sağladığı şeyden çıkışın veya bunu çiğnemenin söz konusu olmadığını vurguladı.

Filistinli oluşumların genel sekreterlerinin toplantısından çıkan kararlar ve İstanbul uzlaşması çerçevesinde irtibatın sürdüğünü belirtti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler