Filistin'de seçim ile ilgili davaların görüleceği "seçim mahkemesi" kuruldu

Filistin'de seçim ile ilgili davaların görüleceği "seçim mahkemesi" kuruldu

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, yapılacak Filistin seçimleriyle ilgili davaların görülmesi için seçim mahkemesinin kurulmasını öngören kararnameyi imzaladı.

Seçim mahkemesi, Yüksek Mahkeme Yargıcı İman Nasiruddin tarafından yönetileceği, ayrıca, güney ve kuzey şehirlerinden 8 yargıcın daha mahkemenin üyesi olacağı bildirildi.

Yapılması kararlaştırılan Filistin seçimleriyle ilgili yargısal ve hukuki konuları ele almak üzere Mısır’ın başkenti Kahire'de toplanan Filistinli gruplar, iki gün süren ulusal uzlaşı diyalog görüşmelerinin ardından seçimlerle ilgili üzerinde anlaşmaya varılan maddeleri içeren kapanış bildirisini yayımladı.

Filistinli gruplar, işgal altındaki Kudüs ve Batı Şeria’nın yanı sıra ambargo altındaki Gazze Şeridi'nden yargıçların mutabakatıyla seçim mahkemesinin oluşturulması ve bu mahkemenin sadece seçimlerle ilgili konulara bakmasında ittifak etmişti.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, 15 yıl sonra ilk kez 22 Mayıs'ta milletvekili, 31 Temmuz'da devlet başkanlığı ve 31 Ağustos'ta Filistin Ulusal Konseyi seçimlerinin yapılmasını öngören kararnameyi imzalamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.