Filistin'de siyonist işgal rejimi ile normalleşmeye karşı imza kampanyası başlatıldı

Filistin'de siyonist işgal rejimi ile normalleşmeye karşı imza kampanyası başlatıldı

Gazze'deki Filistinliler tarafından Filistin Yasama Konseyi önünde düzenlenen gösteride siyonist işgal rejimi ile normalleşmeye karşı pankart açılarak imza kampanyası başlatıldı.

Aralarında Filistin'deki grup temsilcilerinin ve önemli aktivistlerin de olduğu yüzlerce Filistinli, "Filistin satılık değildir, anlaşma ihanettir" sloganıyla, abluka altında olan Gazze Şeridi'ndeki Filistin Yasama Konseyi binası önünde toplandı.

Yasama Konseyi duvarına asılan pankartta, "Gösteriye katılan vatandaşlar olarak biz, Filistin'in denizinden nehrine kadar bir Arap ve İslam toprağı olduğunu, israilin de Filistin topraklarını işgal etmiş ırkçı bir varlık olduğunu vurguluyoruz. Ayrıca israil ile yapılacak her türlü normalleşme ihanettir." ifadelerine yer verildi.

Düzenlenen protesto gösterisi, Gazze'deki "Filistinli Direniş Grupları" öncülüğünde gerçekleşti.

ABD Başkanı Trump, 13 Ağustos'ta siyonist işgal rejimi ile BAE'nin, 11 Eylül'de ise siyonist işgal rejimi ile Bahreyn'in "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

Anlaşmalar kapsamında, ilk ticari uçuş yapıldı, Suudi rejimi ilk kez bir siyonist işgal rejimi uçağına hava sahasını kullandırdı. Siyonist işgal rejimi ve BAE bankaları arasında yeni mutabakat anlaşmaları imzalandı.

1979'da Mısır'ın, 1994'te de Ürdün'ün ardından siyonist işgal rejimi ile normalleşme anlaşmasına varan üçüncü Arap ülkesi BAE, dördüncü Arap ülkesi ise Bahreyn oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.