Filistin'de son 24 saatte 2 kişi hayatını kaybetti 57 yeni vaka tespit edildi

Filistin'de son 24 saatte 2 kişi hayatını kaybetti 57 yeni vaka tespit edildi

​Filistin Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte Coronavirus tedavisi görenlerden 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 57 yeni vaka tespit edildiğini ve Covid-19 tedavisi gören 73 hastanın sağlığına kavuştuğunu açıkladı.

Covid-19 salgınının Filistin’deki seyriyle ilgili günlük olarak rapor yayınlayan Filistin Sağlık Bakanlığı, salgın tedavisi görüp iyileşenlerin oranının yüzde 98,6’ya ulaştığını, aktif vaka oranının yüzde 0,3 ve toplam ölüm oranının yüzde 1,1 olduğunu ifade etti.

Raporda, son 24 saatte tespit edilen yeni vakalardan 4’ünün Tulkerem’de, 5’inin Cenin’de, 1’inin Kalkiliya’da, 4’ünün Nablus’ta, 1’inin Beytlahim’de, 3’ünün el-Halil’de, 2’sinin Ramallah’ta ve 37’sinin de Gazze Şeridi’nde olduğu kaydedildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, yoğun bakımda tedavi gören Covid-19 hastası sayısının 9 ve Batı Şeria’daki hastanelerin Coronavirus servislerinde yatan hasta sayısının ise 10 olduğunu, sadece bir hastanın suni solunum cihazına bağlı olduğunu açıkladı.

Şu ana kadar Covid-19 aşısı yapılan hastalar hakkında da bilgi veren Filistin Sağlık Bakanlığı, Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde 572 bin 910 kişinin Coronavirus aşısı olduğunu, 404 bin 545 kişiye ikinci doz aşının yapıldığını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler