​Filistin'de yaşananlar siyonist işgalciler için sonun başlangıcıdır

​Filistin'de yaşananlar siyonist işgalciler için sonun başlangıcıdır

​Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü, terör rejiminin Gazze Şeridi'ne 11 gün boyunca düzenlediği barbarca saldırıların Siyonist işgalciler için sonun başlangıcı olduğunu belirtti.

​Siyonist işgal rejiminin 10 Mayıs’ta Filistin’e yönelik saldırılarında en az 2 bin bina ve 4 cami tamamen yıkıldı, 15 bin bina ise kullanılamaz hale geldi. Filistin direniş grupları karşısında hezimet yaşayan barbar siyonistler özelikle sivil yerleşim alanları, fabrika, okul ve hastanelerini hedef alarak direnişi kırmaya çalıştılar.

İşgal rejiminin barbar saldırıları nedeniyle Filistin genelinde 150 milyon doların üzerinde maddi hasarın olduğunu tahmin ediliyor. İşgal rejiminin abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs’ta başlattığı saldırılar, 21 Mayıs’ta yerel saatle 02.00’de sona ermişti. Terörist işgalcilerin barbar saldırıları sonucu 66’sı çocuk, 39’u kadın 248 Filistinli şehit olmuş, binlerce kişi yaralanmış, 120 binden fazla kişi de yerinden yurdundan olmuştu.

Terörist işgalcilerin Filistin’e yönelik 11 günlük saldırısı sonrası yaşananları ve Müslümanların yapabilecekleri yardımlar hakkında İlke Haber Ajansı (İLKHA) muhabirine konuşan Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü, yapılan saldırılara İslam ülkeleri sadece demeç vermekle yetindiğini bunun da işgal rejiminin iştahını kabarttığına dikkat çekti.

Köylü, "Gazze’den israil tarafına büyük bir saldırı gerçekleşti. Dolayısıyla israil pes etmek zorunda kaldı. Kendi acziyetini gördü ve israil ateşkes istedi. Bu çok önemli bir başarı ama israil kindar ve kibirli bir toplumdur. Bunun bir rövanşını Gazze’den almak isteyecektir. Müslümanlar çok uyanık olması gerekir. Benim değerlendirmeme göre yaşananlar israil için sonun başlangıcıdır. Allah’ın izniyle Hadis-i Şerifteki mucize gerçekleşecektir." dedi.

"Sivil olarak kesinlikle israilin yaptığı malları boykot etmemiz lazım"

Filistinli Müslümanlara fiililer destek verilmesi gerektiğini aktaran Köylü, "Türkiye’mizde şu anda Filistin’e yardım için bütün kurumlar seferber olmuş durumdalar. Allah herkesin gayretlerini artırsın. Bütün kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bu mesele bir camianın, bir grubun veya bir derneğin meselesi değil bütün ümmetin meselesidir. Herkesin bu işe sahip çıkması gerekir ve herkes gücüne göre Filistin’e destek vermek durumundadır. Bu defa Türkiye’de böyle bir canlılık görüyoruz. Burada hem sivil olarak bizlerin hem de hükümetlerin görevleri var. Sivil olarak kesinlikle israilin yaptığı malları boykot etmemiz lazım. Onları ekonomik olarak zenginleştirirsek bizim verdiğimiz parayla orada kardeşlerimiz kurşunlanıp bombalanıyor. Buna dikkat etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Siyonistler ancak güçten anlar gücün ortaya konulması gerekiyor"

Konuşmasının devamında Köylü, şunları aktardı:

Hükümetlerin artık yavaş yavaş askeri çözüme doğru meseleyi taşımaları gerekiyor. Belki bir barış gücü, belki protesto, belki bir tehdit ama bir şeyler mutlaka yapılması gerekiyor. İsrailin fizikken durdurulması lazım. Yoksa israil laftan anlamaz Rahmetli Erbakan Hocam öyle derdi; ‘Siyonistler ancak güçten anlar.’ Gücün ortaya konulması gerekiyor.

"Filistin için her dönemin ihtiyaçları farklı farklıdır"

Filistinlilere destek olunması gerektiğini söyleyen Köylü, "Her dönemin ihtiyaçları farklı farklı bu bombardımanlardan sonra ortaya şöyle bir ihtiyaç listesi ortaya koyabiliriz. Evler yıkılıyor onların tamir edilmesi veya yeniden yapılması lazım. Buralarda oturan kardeşlerimizin sokaklarda kalmaması için kira desteği verilmesi gerekiyor. Hastaneler bombalanmış onların yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Bir anda bu kadar yaralı olduğu için hastanelerde ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı var, onların temin edilmesi lazım. Her zaman yardıma ihtiyaç duyan garip insanlara gıda desteği ve diğer insani ihtiyaçları verilmesi lazım. Bombardımanlarda şehit olan kardeşlerimizin yetimleri var, onlara sahip çıkılması lazım. İçme su boruları, kanalizasyon boruları ve elektrik tesisleri tahrip oluyor onların tamir edilmesi lazım. Yolların tahribinin ortadan kaldırılması lazım. Bombardımanlarda ortaya farklı şeyler çıkıyor. Diğer zamanlarda da oradaki yetimlere aylık düzenli olarak ödemelerini gönderiyoruz. Kurbanlarımızı kesiyoruz ve Ramazan yardımlarımızı yapıyoruz. Senenin muhtelif zamanlarında oradaki daha önce belirlemiş olduğumuz muhtaçlara da gıda desteği de sağlıyoruz. Hastanelere ilaç desteği sağlıyoruz." şeklinde belirtti.

"Mutlaka Filistinli kardeşlerimize destek verilmesi lazım"

Son olarak Köylü, "Bütün milletimizin Filistin meselesine canla başla sarılmasını arzu etmekteyim. Mutlaka Filistinli kardeşlerimize destek verilmesi lazım. Küçük büyük her insanın yapabileceği verebileceği bir destek mutlaka vardır. Onun için kendilerine yakın buldukları kurum ve kuruluşlara desteklerini iletebilirler. Biz Cansuyu Derneği olarak bütün halkımızın hizmetindeyiz. Kim bize Filistin’e ulaştırmak için bir emanet getirir veya gönderirse biz o emaneti mutlaka Gazze’ye ulaştırırız." dedi.


​Filistin'de yaşananlar siyonist işgalciler için sonun başlangıcıdır

​Filistin'de yaşananlar siyonist işgalciler için sonun başlangıcıdır

​Filistin'de yaşananlar siyonist işgalciler için sonun başlangıcıdır

​Filistin'de yaşananlar siyonist işgalciler için sonun başlangıcıdır

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.