Filistin’deki bölünmüşlük hali ikinci bir En-Nekbe’dir

Filistin’deki bölünmüşlük hali ikinci bir En-Nekbe’dir

Arap Toplulukları Yüksek Takip Komitesi Başkanı Muhammed Bereke, Filistin’deki bölünmüşlük halinin siyonist projeye hizmet eden ikinci bir En-Nekbe olduğunu söyledi.

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi’nin Ürdün’ün başkenti Amman’da düzenlediği panelde, işgal rejimi tarafından yapılan seçimlerin Araplara ve Filistinlilere yönelik politikalarına etkisi konuşuldu.

Panelde, işgal rejiminde siyaset ve güvenlik alanlarında yaşananlar ile sosyal ve toplumsal gelişmeler üç başlık altında ele alındı.

Arap Toplulukları Yüksek Takip Komitesi Başkanı Muhammed Bereke, panelin açılışında yaptığı konuşmada, işgal rejiminde yapılan seçimin sonuçlarına ve hükümet seçeneklerine değindi.

Mavi-Beyaz ve Likud partilerinin milli birlik hükümeti kurabileceklerini belirten Bereke, ikinci seçeneğin ise Likud’un iktidarında İişgalcilerin yeni bir seçime daha gitmesi olduğunu ifade etti.

Yahudi Ulusu Yasası’nın Filistinliler için felaket olduğuna dikkat çeken Bereke, söz konusu yasanın olumsuz yönlerini deşifre etmek ve etkilerine karşı koymak için ortak bir proje belirlenmesi çağrısında bulundu.

Bereke, Filistin’deki bölünmüşlük halinin siyonist projeye hizmet eden ikinci bir En-Nekbe olduğunu söyledi.

Kraliyet Kudüs İşleri Komitesi Genel Sekreteri Abdullah Kenan da konuşmasında siyonist terör çetesinin bölgede ve dünyada tehlikeli bir tahrik edici görevi gördüğünü belirterek, işgal rejiminin uluslararası sistemde benzeri görülmemiş bir örnek teşkil ettiğini ve Birleşmiş Milletler kararlarına uymadığını dile getirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.