Filistin'in zaferi İstanbul'da düzenlenen programla tebrik edildi

Filistin'in zaferi İstanbul'da düzenlenen programla tebrik edildi

Filistin direnişine destek vermek ve siyonist işgalcileri lanetlemek için günlerdir yoğun programlar gerçekleştiren HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı, bu kez Gazze'den siyonistlere atılan füzeler sonrasında kazanılan zafer için meydanlara indi.

Kudüs ve Mescid-i Aksa için günlerdir farklı il ve ilçelerde Filistin'e destek programları düzenleyen HÜDA PAR, izzetli direniş sonrasında siyonistlerin geri adım atmasıyla sağlanan ateşkes ve direniş cephesinin zaferi için farklı illerde meydanlara inip Filistin zaferini tebrik etti.

İstanbul İl Teşkilatı tarafından Esenyurt Meydanı'nda düzenlenen programda konuşan Peygamber Sevdalıları Derneği Esenyurt Temsilcisi Yusuf Tutak, düzenledikleri programla amaçlarının Filistin direnişine destek vermek olduğunu ancak son gelişmelerle kazanılan zaferi kutlamaya dönüştüğünü söyledi.

Yusuf Tutak

Tutak, "Tüm dünya israilin yanında olsa ne yazar. Dünyayı yaratan Allah bizim yanımızdadır. Bugün buraya gelirken televizyonlardan izledim. Filistin'deki kardeşlerimiz parmaklarını siyonistlerin gözüne soka soka tekbir getirerek Mescid-i Aksa'ya namaz kılmak için girdiler." dedi.

Programda bir konuşma yapan Filistinli Dr. Wail Ebu Ali, Filistinli mücahitlere zafer, kibirli siyonistlere de mağlubiyet nasip eden Allah'a hamt etti.

Dr. Wail Ebu Ali

Ebu Ali, etrafı bereketli kılınan Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın İslam ümmetini birleştirdiğini söyledi.

İstanbul İl Başkanlığı adına basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Mütevelli Heyeti Üyesi Yusuf Sabaz, Gazze, Kudüs ve Mescid-i Aksa'da siyonist işgale karşı direnen Müslümanlara selam gönderdi.

"Siyonistler, Gazze halkının imanına, direniş ve sabrına yenik düştü"

Sabaz, "Mekân olarak uzak ve yanınızda olamasak da ruhumuz ve kalbimizle yanınızdayız. Davanız bizim davamız, acınız bizim acımız, sevinciniz bizim sevincimizdir. Bunu böyle bilesiniz. Siyonist rejim ki, başta ABD olmak üzere dünyanın bütün emperyalist güçlerin askeri, siyasi, ekonomik desteğini almaktadır. Dünyanın en gelişmiş silah ve teknolojik imkânlarına sahip siyonistler, hiçbir ahlaki ilke ve kural tanımadan yıllardır abluka ve muhasara altında tuttukları Gazze halkının imanına, direniş ve sabrına yenik düştü. Büyük kibir ve şımarıklıkla saldıran siyonist çete tam bir şok içerisinde ne yapacağını bilemez duruma geldi. Karşısında direnen kahramanların sabır ve fedakârlığı karşısında sersemledi, ateşkes için çalmadık kapı bırakmadı." diye konuştu.

Yusuf Sabaz

"Direnişin füzeleri siyonistleri dehşete düşürdü"

Allah'u Teâlâ'nın müminlere vadettiği yardım ve nusretini gönderdiğini hatırlatan Sabaz, "Dün gece saat 02:00’den itibaren siyonist rejim ateşkes ilan etmek zorunda kaldı. Bu onlar için büyük bir yenilgidir. Filistinli kardeşlerimizin zaferini tebrik ediyoruz. Tarih ve günümüz şahittir ki bu işgal çetesi kınama, açıklama ve protestolardan değil, sadece güçten anlamıştır. Onu işgal ettiği Lübnan’dan, Gazze’den zelil bir şekilde çıkaran direnişin kendisi olmuştur. Bugün de Mescid-i Aksa'yı ve komşusu olan Şeyh Cerrah Mahallesinin işgalini akim bırakan kardeşlerimizin bu büyük direnişi olmuştur. Gazze’ye yönelik saldırıları durduran ve siyonistleri rezil rüsvay eden Gazze halkının direnişi ve siyonistleri dehşete düşüren direnişin füzeleri ve sıra dışı taktik ve yöntemleri olmuştur." şeklinde konuştu.

"Bundan böyle ümmet, Aksa'nın izzet ve onuru için daha gür sedayla ayağa kalkmalı"

Gazze'de akan pak kanların ümmeti gaflet uykusundan uyandırdığını belirten Sabaz, son olarak şu ifadeleri kullandı:

Allah Aziz’dir. İslam azizdir, Kudüs ve Aksa azizdir. Zulme, işgal ve talana teslim olmayıp direnenler azizdir ve aziz olmaya devam edeceklerdir. Büyük acı ve kayıplar yaşanırken elhamdülillah kardeşlerimizin kahramanca direnişine şahit olduk. Akan pak kanlar, ümmeti gaflet uykusundan uyandırdı, Aksa davası tekrar Müslümanların gündemine girdi. 2 milyarlık İslam ümmetinin gözü önünde yaşanan katliamlar artık son bulmalı. İzzet ve onur sahibi Müslümanlar, gençlerimiz, kadınlarımız, âlim ve yöneticilerimiz bu zilleti artık kabul etmemeli. Bundan böyle ümmet, Aksa'nın izzet ve onuru için daha gür sedayla ayağa kalkmalı, haykırmalıdır. İki devletli projelerle ne Kudüs, ne Aksa, ne de coğrafyamız özgür olamaz, huzura kavuşamaz.

Program, Bilal Özdemir tarafından yapılan dua ile son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler