Filistinli Alimler Heyetinden Elazığ depremine ilişkin taziye mesajı

Filistinli Alimler Heyetinden Elazığ depremine ilişkin taziye mesajı

Yurtdışındaki Filistinli Alimler Heyeti Birliği, Elazığ'daki depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa temennilerinde bulundu.

Birlikten yapılan mesajın başında "Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz. Sabredenleri müjdele. (Bakara, 2/155.)" Onlar; başlarına bir musibet gelince, Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah'a aidiz ve şüphesiz O'na döneceğiz" derler. (Bakara, 2/156) İşte Rableri katından rahmet ve merhamet onlaradır. Doğru yola ulaştırılmış olanlar da işte bunlardır. "Bakara, 2/157)" ayet-i kerimelerine atıfta bulunuldu.

Mesajda, şunlar kaydedildi:

"Alemlerin Rabbine hamdolsun. Hazreti Peygambere, onun ehline, ashabına salat ve selam olsun. Filistinli Alimler Heyeti olarak, Türkiye’nin Elazığ ilinde gerçekleşen ve sevgili kardeşlerimizin vefatına, yaralanmalarına sebep olan ve birçok konutun yıkılmasına sebep olan deprem, bizi ciddi anlamda üzmüştür. Sevgili Türkiye’de, merkez üssü Elazığ olan ve civar illeri de etkileyen deprem nedeniyle kardeşlerimize başsağlığı dileriz.

Yurtdışındaki Filistinli Alimler Heyeti Birliği olarak başta depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet dileriz. Rabbimiz, onları cennetiyle müşerref eylesin.  Yaralı kardeşlerimize Allah’tan acil şifalar dileriz. Rabbimizin en geniş rahmetine onları emanet eder, dua ederiz. Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Cumhurbaşkanı’na ve Hükümetine taziyelerimizi iletiriz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.