Filistinli anneler "6 Eylül" gemisinde kayıp çocuklarının akıbetinin açıklanmasını istiyor

Filistinli anneler "6 Eylül" gemisinde kayıp çocuklarının akıbetinin açıklanmasını istiyor

​Filistinli aileler, Akdeniz üzerinden Avrupa'ya yapılan iltica seferlerinden birinde Filistinli, Suriyeli ve Mısırlı yaklaşık 400 göçmeni taşıyan "6.9.2014" olarak bilinen göçmen gemisindeki kayıp çocukları için hala gözyaşı döküyor.

Birçok Filistinli aile, Mısırlı yetkilileri 6 yıldır kayıp olan çocuklarının akıbetini açıklamaya çağırıyor.

Hikâye karanlık bir gecede başladı. Aralarında düzinelerce Filistinli çocuk, kadın ve erkek göçmen, iş bulmak için Kuzey Mısır İskenderiye'den Avrupa'ya göç etmek amacıyla bir gemiye bindiler.

O günden bu yana kendilerinden  haber alınamayan 400 göçmen hakkında  kayıp ailelerin oluşturduğu heyete göre, çocuklarının boğulmak suretiyle öldüğü resmi olarak kendilerine bildirilmedi.

Filistinli aileler, kendilerine çeşitli kaynaklardan özel kanıtların ulaştığını ve bu güçlü kanıtların çocuklarının Mısır hapishanelerinde yaşadığını ve Mısır güvenlik aygıtının onları hapishanelerde tuttuğunu doğruladığını belirtiyor.

Birçok Filistinli, Gazze'de yaşam imkanlarını kaybettikten sonra yurtdışında iş fırsatları aramak için 13 yıldan fazla süredir Siyonist işgal rejimi tarafından kuşatılmış Gazze Şeridi’ni terk etmeye çalışıyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.