Filistinli çocuk esirler cezaevlerinde işkence ve istismara maruz kalıyor

Filistinli çocuk esirler cezaevlerinde işkence ve istismara maruz kalıyor

Siyonist işgal rejimi zindanlarındaki Filistinli çocuk esirlere sistematik bir şekilde işkence edildiği, çocukların zaman zaman istismara maruz kaldıkları belirtildi.

Filistin Esir ve Tutuklu İşleri İdaresi ve Filistin Esirler Heyeti, siyonist işgalcilerin çocukları esir alma sıklığını arttırdığını, işgal hapishanelerindeki çocukların ise işkence ve istismara maruz kaldıklarını duyurdu.

İşgalcilerin çocuk esirlere yönelik zulmünün yetişkinlere yönelik zulümleri aratmadığı belirtilen açıklamada, binlerce Filistinli esirde olduğu gibi çocuk esirlerin de aile ziyaretinden mahrum bırakıldığı, hücrelerde tutuldukları ve iki kat izole edildikleri belirtildi.

Megiddo cezaevindeki çocuk esir sayısının 94'e ulaştığı, bunlar arasında iki hücrede tutulan 24 Gazzeli çocuğun da bulunduğu açıklandı.

Megiddo cezaevi yönetiminin çocuk esirlerin ellerini ve ayaklarını bağladığı, elektrikleri keserek karanlıkta bıraktıkları ve zaman kavramını yitirmeleri için kendilerine saat verilmediği ifade edildi.

Daha önce işgal zindanlarından dışarıya gönderilen bir notta "içerideki esirlerin zaman kavramından mahrum bırakıldıkları, en azından namaz vakitlerinin bilinmesi için cezaevlerine yakın yerlerde ezan okunması ya da camilerden okunan ezan seslerinin yükseltilmesi" istenmişti.

Yetkili kurumların elindeki verilere göre, Megiddo ve Ofer cezaevlerinde idari gözetim altında tutulan 40'tan fazla çocuk da dahil olmak üzere işgal cezaevlerindeki çocuk esirlerin sayısının 200 olduğu, 7 Ekim'den sonra Batı Şeria'da esir edilen çocuklarla birlikte bu sayının 700'u ulaştığı bildirildi.

İşgal cezaevlerinde şehid edilen Filistinli esir sayısının ise en az 10 olduğu aktarıldı.

Filistinli medya kuruluşlarına göre, esirler arasında şehid olanların sayısındaki endişe verici artış, esirlerin maruz kaldıkları işkencenin boyutunu gösteriyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.