Filistinli esirler, siyonist işgal rejimi zulmünü protesto etme kararı aldı

Filistinli esirler, siyonist işgal rejimi zulmünü protesto etme kararı aldı

Filistin Esirler Kulübü, siyonist işgal rejiminin beş farklı zindanındaki Filistinli esirlerin, kötü yaşam koşullarını protesto etmek amacıyla yemeklerini iade etme kararı aldıklarını duyurdu.

Esirler Kulübü tarafından yapılan açıklamada, "İşgal rejimine bağlı hapishane idaresi, Filistinli esirlerin özel ihtiyaçlarını karşıladıkları kantin hesaplarını kapatması ve havale edilen paraları geri göndermesi üzerine Filistinli esirler, kararı protesto etmek amacıyla cuma ve cumartesi günleri verilen yemekleri geri iade etme ve bölümleri kapatma kararı aldı." ifadelerine yer verildi.

Filistinli esirlerin temel ihtiyaçlarının yüzde 60’ını kantin hesabından karşıladıklarını belirten Esirler Kulübü, işgal rejimine bağlı hapishane idaresinin aldığı bu kararın esirler için ciddi bir tehlike oluşturacağı hususunda uyarıda bulundu.

Son olarak Esirler Kulübü, insan hakları ve uluslararası kurumları bu tehlikeli önlemi durdurmak için sorumluluklarının arkasında durmaya çağırdı.

Filistinli esirler, işgalci rejimin hapishanelerinde neredeyse kendi paralarıyla yaşamak zorunda kalıyor ve temel ihtiyaçlarının çoğunu kantinden satın alıyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.