Filistinli mülteciler "hukuki sorunlarının çözümü" için Beyrut'ta oturma eylemi başlatıyor

Filistinli mülteciler "hukuki sorunlarının çözümü" için Beyrut'ta oturma eylemi başlatıyor

Siyonist işgal rejiminin zulmünden kurtulmak için Lübnan'a göç etmek zorunda kalan Filistinli mültecilerin, Lübnan'daki hukuki statülerine henüz çözüm bulunmuş değil. Buna dikkat çekmek isteyen mülteciler, oturma eylemiyle seslerini duyurmak istiyor.

Filistinli mülteciler, Lübnan'da karşı karşıya kaldıkları hukuki sorunların çözüme kavuşturulması, yaşam koşullarının iyileştirilmesi, ilaç ve tıbbi tedavi erişiminde kolaylıkların sağlanması amacıyla başkent Beyrut'taki Filistin Büyükelçiliği binası önünde oturma eylemi çağrısı yaptı.

Lübnan'daki Filistinli Mülteciler Komitesi yetkililerinden Ebu Nasır, eylem kararının ardından tehdit telefonları aldıklarını ve eylemlerini durdurmaya zorlandıklarını dile getirdi.

Filistin'in Beyrut Büyükelçisi Eşref Debbur ile bir araya geleceklerini dile getiren Ebu Nasır, eylem kararının, görüşmeden çıkacak sonuçlara göre netleşeceğini söyledi.

Ebu Nasır, görüşmede, Suriye'den Lübnan'a gizli yollardan gelen Filistinli ailelerin herhangi resmi bir belgeleri olmadığı için karşılaştıkları hukuki sorunların ortadan kaldırılması konusu üzerinde duracaklarını kaydetti.

Ebu Nasır, çok zor şartlarda yaşayan mültecilere yönelik insani yardımların artırılması ve ihtiyaç duydukları ilaçların temin edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Taleplerinin karşılıksız kalması halinde gerilimin artacağını aktaran Ebu Nasır, mültecilerin onurlu bir hayat için protesto eylemlerine başvuracağı uyarısında bulundu.

Lübnan'ın farklı bölgelerinde yer alan ondan fazla kampta yaşayan Filistinli mülteciler, hayatlarını oldukça zor şartlar altında sürdürüyor. Ülkede 600 bine yakın Filistinli mültecinin yaşadığı belirtiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.