Filistinli Öğretim Üyesi Dr. Huzeyfe: “Kudüs Kılıcı zaferi büyük Filistin zaferine hazırlıktır”

Filistinli Öğretim Üyesi Dr. Huzeyfe: “Kudüs Kılıcı zaferi büyük Filistin zaferine hazırlıktır”

Filistin Alimler Birliği üyesi ve Mardin Artuklu Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Huzeyfe el-Hatip, İslam ümmetinin İslam’a, Kur’an’a ve sünnete dönmesiyle büyük zaferlerin nasip olacağını söyledi.

Mardin Artuklu Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi olarak görev yapan ve Filistin Alimler Birliği üyesi olan Filistin asıllı Dr. Huzeyfe el-Hatip, büyük hezimet sonrası ateşkes ilan etmek zorunda kalan işgal rejimine karşı Filistin zaferini İLKHA’ya değerlendirdi.

Siyonist işgalcilerin ateşkes anlaşmasının gece saat 02.00'de yürürlüğe girmesinden sonra Filistinlilerin sokaklara çıktığını, direniş gruplarını destekleyen sloganlar attıklarını hatırlatan Huzeyfe, siyonist işgalcilerin barbar saldırıları nedeniyle bayram günü getiremedikleri tekbirleri yüksek seslerle getirdiklerini aktardı.

Siyonist işgalcilerin, 11 gün süren bombardımanın ardından karşılaştıkları direnişin ardından ateşkese razı olmak zorunda kaldığını ifade eden Huzeyfe, direnişin kararlı mücadelesi karşısında yenilgisini itiraf etmesi üzerine Filistin halkının zafer gösterileri yaptığını anımsattı.

Ateşkes sonrası abluka altındaki Gazze Şeridi’nde başlayan zafer yürüyüşleri, çok kısa bir sürede tüm Filistin topraklarına yayıldığını ve dünden beri büyük bir sevinç yaşandığını kaydeden Huzeyfe, açık bir şekilde zafer gördüklerini söyledi.

“Terör şebekesi sadece sivilleri hedef aldı”

Siyonist işgal güçlerinin çok büyük silahlara sahip olmalarına rağmen direnişçi mücahitlere karşı hiçbir şey yapamadığını kaydeden Huzeyfe, terör şebekesinin sadece sivilleri hedef alarak şehid ettiklerini aktardı.

Huzeyfe, “İşgal güçleri, her zaman olduğu gibi yine Gazze’de kadın, çocuk ve sivilleri ile büyük binaları hedef aldı. Terör saldırılarında şehidlerimiz oldu. Buna rağmen mücahitlerimiz direniyor. Enkaz altında çıkan yaralı sivil direnişçiler, tekbirler getirerek ‘biz Mecsid-i Aksa için Filistin için Kudüs için canımız, malımız, çocuklarımız feda olsun’ diyerek işgale meydan okuyorlar.” dedi.

Dr. Huzeyfe el-Hatip

“Büyük zafer yakındır inşallah”

Elde dilen zaferin çok önemli olduğunu ve büyük zafere hazırlık olduğunu kaydeden Huzeyfe, şöyle dedi:

“Bu zafer çok önemlidir, çünkü en büyük zafere hazırlıktır. En büyük savaşa hazırlıktır. Şu an ümmeti hazırlıyorlar. Şehidlerin kanının bereketi ile ümmet uyanır inşallah. Ümmet, inşallah Mescid-i Aksa’ya sahip çıkacaktır. İslam ümmeti, bu savaştan çok büyük bir ders alması lazımdır. Filistinli Müslümanlar, bizim yerimize savaşıyorlar. Camilerimizi, mukaddesatlarımızı savunuyorlar, Mescid-i Aksa’mızı savunuyorlar ve hiç tereddüt etmeden zalimlere karşı dimdik duruyorlar, mücadele ediyorlar. Dün gece zafer kutlamasında o zalimlerin yüzüne bakan direnişçiler, ‘biz kazandık, siz kaybettiniz’ dediler. En büyük zafer inşallah yakın olacak, ama bir şartla. O da ümmetin İslam’a dönmesi lazım, Kur’an’a ve sünnete dönmesi lazım. Dönmeden Mescid-i Aksa’ya dönmek yok. Allah, en kısa zamanda İslam’ın zaferini bize göstermeyi nasip etsin inşallah.”
Filistinli Öğretim Üyesi Dr. Huzeyfe: “Kudüs Kılıcı zaferi büyük Filistin zaferine hazırlıktır”

Filistinli Öğretim Üyesi Dr. Huzeyfe: “Kudüs Kılıcı zaferi büyük Filistin zaferine hazırlıktır”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.