Filistinliler Lübnan'a çalışmak için gelen işçiler değiller

Filistinliler Lübnan'a çalışmak için gelen işçiler değiller

Filistin Dışında Yaşayan Filistinli Âlimler Heyeti Genel Sekreteri Nevvaf Et-Tekruri, Lübnan Çalışma Bakanı'nın Filistinliler hakkındaki kararının haksızlık olduğunu söyledi.

Filistinlilerin Lübnan'daki gösterilerinin şiddete dönüşmeyeceğini belirten Et-Tekruri, yaptığı açıklamada, Lübnan'da yaşayan Filistinli mültecilerin ülkeye gelen yabancılarla bir tutulamayacağına dikkat çekti.

Filistinli mültecilerin ülkelerini isteyerek terkedip Lübnan'a çalışmaya gelmediklerini bildiren Et-Tekruri, Filistinlilerin işgal sebebiyle topraklarını terketmek zorunda kaldıklarını ve kendilerine daha fazla baskı yapılmasının doğru olmadığını ifade etti.

Lübnan'daki Filistinli işçilere yönelik yapılan muamelelerin büyük bir haksızlık olduğuna işaret eden bir açıklama da Halil El-Hayye'den geldi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Halil El-Hayye, Lübnan Çalışma Bakanı Kemil Ebu Süleyman'ın Filistinli mülteciler ile ilgili kararının, Yüzyılın Anlaşması planıyla kesiştiğini söyledi.

Bu açıdan Lübnan Çalışma Bakanı'nın kararının zalimce olduğunu ifade eden El-Hayye, "Lübnan devleti, Çalışma Bakanının almış olduğu bu kararından vazgeçmesi için zorlamalıdır." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.