Filistinliler, siyonist işgalcilerle uzlaşma teklifini hep birlikte reddediyor

Filistinliler, siyonist işgalcilerle uzlaşma teklifini hep birlikte reddediyor

İslam topraklarını Yahudileştirme projesi kapsamında İşgal Mahkemesi tarafından sunulan uzlaşma teklifinin kabul edilmesini Şeyh Cerrah Mahallesi sakinleri kabul etmiyor.

Siyonist işgal rejimin Müslüman toprakları Yahudileştirme planlarına bir yenisi daha eklendi. İşgal Mahkemesi, rejimin Yahudileştirmek istediği bölgelerden olan Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerine tüm katliamlarına, zorbalıklarına rağmen uzlaşma teklifi sundu.

Sunulan teklif mahallede bulunan 7 aile tarafından kabul edildi. ( 7 ailenin Filistinli olup olunmadığı bilinmiyor) Mahalle birimlerinin sakinleri bu uzlaşma teklifinin kabul edilmesini hep birlikte reddettiklerini duyurdu.

Mahalleli yaptığı basın açıklamasında, "Bu uzlaşma planı bizi işgalcilerin yerleşim örgütleri nezdinde 'korunan kiracılar' konumuna getirmektedir ve topraklarımız üzerinde bulunan haklarımız aşamalı olarak gasp edilmesi için zemin hazırlamaktadır." ifadelerini kullandı.

İşgal Mahkemesinin hukuka uygun bir nihai karar vermekten kaçınıp Filistinlileri, evlerini terk etmek ile haksız bir anlaşmayı kabullenmek arasında bir seçim yapmaya zorladığına değinilen açıklamada, "Bu ret bizim, işgal altındaki Kudüs'te Filistinli varlığının güçlendirilmesi için herhangi bir taraf veya kurumun verdiği somut bir garantinin olmamasına rağmen davamız, evlerimiz ve vatanımız üzerindeki haklarımızın adlîliğine inanmamızdan kaynaklanıyor." denildi.

Uluslararası Kudüs Müessesesi, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde 7 ailenin, İşgal Mahkemesi'nin sunduğu uzlaşma teklifini kabul etmesini kınamıştı.

Uluslararası Kudüs Müessesesi Genel Müdür Yardımcısı Eymen Zeydan'ın söz konusu teklifi kabullenen ailelerin avukatı Sami İrşid'e ilettiği mesajında; "Şeyh Cerrah Mahallesi'nin Kerem El-Ca'uni bölgesinde ikamet eden 7 ailenin, mahkemenin sunduğu uzlaşma teklifini kabul etmesi, ulusal ortak tavra aykırıdır. Şeyh Cerrah Mahallesi davasını da siyasi, kitlesel ve tanıtım yönünden zayıflatmaktadır. Kalan ailelerin geleceğini de tehlikeye atmaktadır. Bu arada Silvan'daki 7 mahalleyi tehdit eden tehcir politikasıyla karşı karşıya olan ailelerin geleceğini de tehlikeye atmaktadır." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.