"Fillerin çatışmasından çimenler zarar görüyor"

"Fillerin çatışmasından çimenler zarar görüyor"

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 340. Hafta basın açıklamasında emperyalist güçlerin sömürge arayışlarında çatışmayı ön planda tuttuğunu ve mazlum Müslüman halkın bundan zarar gördüğüne vurgu yaptı.

KONYA- Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 340. Hafta basın açıklamasını yapan Osman Gürel, Müslüman coğrafyalarda emperyalistlerin kargaşa çıkararak bundan nemalanmak istediğini vurguladı.

 

Konuşmasında emperyalist güçleri fillere benzeten Gürel, fillerin çatışmasından çimenlerin zarar göreceğinin bir gerçek olduğunu ifade ederek, “Fakat bu gerçeklikten daha öte bir gerçeklik ise tüm ormanın zarar göreceğidir. Çimenler fillerin meydanı terk etmesiyle tekrar güreşebilirler ise de korkan diğer varlıklar ve bunların tepişmesinden meydana gelen zararların tamiri güç olacak ve zaman alacaktır. Bu tepişme ortamının meydana getirdiği kargaşa ortamı da kargaşadan nemalanan her bir kimseyi meydana çıkaracaktır. Ve bu kargaşa daha büyük felaketlerin başlangıcına sebep olacaktır.” dedi.

 

Gürel açıklamasının devamında emperyalist güçlerin sömürgelerini korumak adına oluşturdukları sistemin çatışmadan yana olduğuna işaret ederek, “Dünya üzerinde emperyalist güçlerin kendi sömürgelerini korumak adına oluşturdukları sistem çatışmayı ön gördüğünde mazlum halkların toprakları kana bulanmakta evleri viraneye dönmekte huzur ve istikrarları kaybolup gitmektedir. Nice bölgelerdeki istikrarsızlıktan sonra Karadeniz sahillerinin çatışma alanına dönüştürülmesi ciddi şekilde endişe vermektedir.” İfadelerine yer verdi.

 

Gezi olaylarının tekrarı için çaba sarf edildiğine dikkat çeken Gürel, “Son günlerde ruh çağırma ayinleri gibi gezi ruhunu davet edenlerin çağrıları cevapsız kalmamıştır. Bu ruh gelince üç defa masaya vurmadan sokakları talan etmeye başlamıştır. Birilerinin hesapları ülkede yeniden taban bulmakta, çaldıkları maya tutmakta, çağırdıkları ruh hortlamaktadır. Bu kargaşa hareketlerini bir mezhep çatışmasına döndürmek isteyenler bundan etnik çatışmalar devşirmek isteyenler mutlaka vardır. Daha da tehlikelisi ülkenin içerisindeki her kırılma noktasını büyük yarıklar haline getirmek isteyenlerin varlığıdır.” uyarısında bulundu.

 

Dünyanın ve bölgenin söz konusu kaostan kurtarılması için tek şartın yalnızca Allahın emrettiği çözümlere itaat olduğunun altını çizen Gürel, “Hem dünyanın hem bölgemizin hem ülkemizin içinde bulunduğu bu büyük kaostan çıkmasının yolu Allah’ın insanlar üzerine olan nimetini hatırlamak, onun hidayet kitabı üzerinde ittifak etmek ve Allahın emrettiği çözümlere itaat edip boyun eğmekten geçer.” İfadelerine yer verdi. (İsmail Yılmaz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.