FİMED'den Türkiye'de kaybolan Filistinlilerle ilgili açıklama

FİMED'den Türkiye'de kaybolan Filistinlilerle ilgili açıklama

Türkiye'de kaybolan Filistinlilerin durumu ile ilgili konuşan FİMED Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Ebu Takiya, Filistin ve Türkiyeli yetkililerin konuyu yakından takip ettiklerini, ailelerle de iletişim halinde olduklarını söyledi.

Son bir ayda Türkiye'de yaşayan 7 Filistinli kaybolması akıllara birçok soru işaretleri getirirken kaybolan Filistinlilerin bir örgüt tarafından kaçırılıp kaçırılmadığı konusu ise bir sır olarak yerini koruyor. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarla gündeme gelen ve birçok basın kuruluşu tarafından haberleştiren konuyla ilgili şimdiye kadar resmi makamlardan konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi Muhammed Salhab ile başlayan kaybolmalar, bir ay içerisinde 7 kişiye ulaşırken bir süre önce kaybolan 2 kişi ile birlikte bu sayı toplamda 9 oldu.

Konuyla ilgili İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Filistin İletişim ve Medya Derneği (FİMED) Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Ebu Takiya, Filistin ve Türkiyeli yetkililerin olayın başından beri birbirleriyle iletişim halinde olduklarını ve kaybolan gençlerin bulunması için çalışma başlattıklarını ifade etti.

"Kaybolma hadiselerinin MOSSAD veya başka bir örgütün işi olduğunu düşünmüyoruz"

Takiya, "Bildiğiniz Üzere son haftalarda farklı ülkelerden birkaç kişi kayboldu. Bunların arasında 7-8 Filistinli var. Bunlardan birisi Konya'da Tıp Fakültesi öğrencisi, birisi İstanbul'da Mühendislik Fakültesi öğrencisi, birisi de öğretmenlik yapıyor. Bunlarla ilgili kaybolma meselesi gündeme geldiği ilk günden itibaren Filistin'deki resmi makamlar, Türkiye'deki resmi kurumlarla iletişim halindeler. Konu yakından ve sıcak bir şekilde takip ediliyor. Bunun bir kaçırma veya mafya ya da MOSSAD'ın işi olduğunu düşünmüyoruz. Şimdiye kadar Türkiye'de yabancılar için özelde Filistinliler için bir güvenlik sorunu olmadı. Bu konuyla ilgili Türkiye aleyhine kara propagandalar da yürütülmeye çalışıldı. Resmi makamlar Türkiye'de yetkililerle ve gençlerin aileleriyle iletişim halindeler." dedi.

Daha önce de Türkiye'de benzer olaylar olduğunu belirten Takiya, "2 yıl önce ve 8 ay önce bu tür durumlar meydana geldi. 2 yıl önce Türkiye'ye işadamı olarak giriş yapan 2 Filistinli kayboldu. Yaklaşık 25 gün sonra istihbarat tarafından gözaltına alındıkları ve Türkiye aleyhine çalışan bir gurupla irtibatlarının olduğu gerekçesiyle tutuklandıkları ortaya çıktı." diye konuştu.

"Filistin'deki ailelerle de gelişmelerden haberdar ediliyor"

Filistin Büyükelçiliğinin Türkiye'deki resmi makamlarla iletişim halinde olduğunu hatırlatan Takiya, kaybolan gençlerle ilgili bir bilgiye ulaşılmaya çalışıldığını söyledi.

Kaybolan gençlerin ailelerinin Filistin'in Gazze şehri ve Batı Şeria bölgelerinde oturduklarını belirten Takiya, ailelerle irtibata geçilerek yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirildiklerini söyledi.

Kaybolan gençlerin arkadaşlarıyla da irtibat sağlandığını ve Türkiye'de herhangi kimse ile bir şekilde kavga ve sürtüşme gibi bir olaylarının olmadığını söyleyen Takiya, konunun titiz bir şekilde detaylıca takip edildiğini, gençlere ulaşılmaya çalışıldığını vurgulayarak yakın zamanda hayırlı haberin çıkmasını ümit ettiklerini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler