"Firavunları alaşağı eden güç Musa ve Harun'un kardeşliğidir"

"Firavunları alaşağı eden güç Musa ve Harun'un kardeşliğidir"

Van'ın Erciş ilçesinde faaliyet yürüten Sivil Toplum kuruluşları yaptıkları ortak açıklamayla, Mısır'da 529 ihvan üyesinin hakkında verilen idam kararını kınayarak İhvan'a destek verdi.

VAN-Van’ın Erciş ilçesinde faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları, Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nda bir araya gelerek Mısır'da cunta yönetimin 529 kişi hakkında verdiği idam kararını kınadı.

 

Basın açıklamasını STK’lar adına okuyan Mehmet Zengin Mısır’da halkın iradesiyle seçilen Mısır’ın ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin darbe ile görevinden alınmasından bu yana beş binden fazla Müslüman’ın hayatını kaybettiğini hatırlattı.

 

Zengin, cunta yönetimi tarafında katledilen binlerce Müslüman’ın yanı sıra caza evlerine gönderilen binlerce ihvan üyesinin baskı ve işkenceye maruz kaldığını söyledi.

 

“Firavunları al aşağı eden güç Musa ve Harun’un kardeşliğidir”

Ardında Başak Der Yönetim Kurulu Başkanı Muhlis Baran bir konuşma yaparak, “İyilik ve kötülük hep var olmuştur.  Kötülük kendi kendine yok olmaz iyilerin onu yok etmesi gerekiyor zülüm ne kadar kötü ise zulme sessiz kalmakta o kadar kötüdür zulme esarete maruz kalışımız azlığımızdan veya zayıflığımızdan değildir bilakis sebebi dağınıklığımız ve parçalandığımızdandır firavunları alaşağı eden güç Musa ve Harun’un kardeşliğidir. Bizler de ümmetin bilinciyle kardeşlik şuuruyla birleşip el ele gönül gönülle sırt sırta verdiğimiz zaman Allah’ın izniyle zalimlerin sonu olacaktır.” diye konuştu.

 

"Sisi’ye karşı Mısır halkı büyük bir cesaret sergilemiştir”
Eğitim Bir Sen Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Zorlu ise Eğitim Bir Sen adına bir konuşma yaparak, “529 kardeşimizin hakkında Mısır mahkemeleri ve kiralık hakimleri tarafından komik ve düzmece gerekçeler ileri sürerek idam cezası verildi bu utanç kararı kınıyor ve kabul edilemez olduğunu bildiriyoruz. Sisi’nin askeri darbesi Mısır üzerinde İsrail’in güvenliğini ve yıllardır Filistin halkına karşı Sürdürdüğü savaş politikalarını tahkim etmek amacıyla yapmıştır Mısır ordusu  başındaki Sisi’ye karşı Mısır halkı büyük bir cesaret sergilemiştir.” Dedi.

 

“Diril ve direnişi başlat”
Erciş İhya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına Molla Yakup Arıkarınca bir konuşma yaparak, “Sisi Müslümanlar bana boyun eğmiyor kölelik etmiyorlar diye 529 müslümanın idam edilmesine karar verdi çok ibretli olan şey daha henüz 9 aylık bir bebeği idam etmeleridir adevviye meydanında annesinin kucağında olduğu için idamla yargılananlardan biride o bebektir. Hani her yerde adaletten özgürlükten söz ediyorlar adaletleri bumu 9 aylık bebeği idam etmek mi?” diye sordu.

 

Arıkarınca konuşmasını şöyle sürdürdü. “Diyoruz ve yine Kura’nın tabiriyle diyoruz ki ‘Ey insan ayağa kalk ve bir şeyler yap ey yalnızlığa bürünen insan diril ve direnişi başlat.’ Onun için biz de diyoruz ki ‘ Yarabbi lebbeyk biz mazlum ve fakirlerin ellerinden tutacağız az olsak ta zindanlara atılsak ta işkence edilsekte biz Rabbimize iman etmişiz senin vadine inanıyoruz senin mümin kullarına sahip çıkacağız. Sana söz veriyoruz senin yolunda canımızla malımızla zalimlere ve zülme karşı cihad edeceğiz.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Son olarak Mesut Aydın şunları söyledi: “529 kardeşimizin  yine Mısır firavunlarının zindanlarında  Allah’a ahdini yerine getirmekte ve bekleşmekteler bunun için üzülmüyorum çünkü onlar hep haykırıyorlar. ‘Ya şehadet ya zafer’ diyorlar ikisi de cennete giden yollardır burada namaz kılmayan bir gencin öldüğünü duyunca üzülüyorum ama Mısır’da idam edilen bir mücahide üzülmüyorum Allah’ım bir şehit daha kazandık diyorum”

 

Basın açıklaması sırasında, sık sık tekbirler getirilip slogan atan kitle, basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.(Cüneyt-Hasar-İLKHA)

Diyarbakır haber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.