"Fırın sıcak, oruç tutmamaya bahane değil"

"Fırın sıcak, oruç tutmamaya bahane değil"

Ramazan'da ekmek yetiştirmek için hummalı bir şekilde çalışan fırıncılar, en büyük imtihanı sıcaklık karşısında veriyor.

DİYARBAKIR - On bir ayın sultanı Ramazan, bazı meslek gruplarını sabırla imtihan ediyor. Ramazan ayında binlerce kişiye taze ekmek çıkarmak için durmadan çalışan fırıncılar, bir yandan açlık ve susuzlukla mücadele ederken, diğer yandan da 250 derecelik fırından çıkan sıcağa direniyor.

 

Sıcaklıktan dolayı oruç tutmada zorlandıklarını, ancak Allah'ın yardımıyla oruçlarını tutuklarını söyleyen Nimet Parlatır, "Sabah saat 10.00'da başlıyoruz. iftar'a kadar çalışıyoruz, ekmek, lavaş ekmek, somun ekmek çıkarıyoruz. Oruç tutmamanın hiçbir bahanesi yoktur. Oruç tutana da Allah da yardım ediyor. Ben 10 senedir ustayım ve oruçlarımı da tutuyorum" dedi.

 

'Çalışmak zor olmasına rağmen Ramazan çok güzel gidiyor'
Ramazan ayının tüm zorluklara rağmen güzel geçtiğini belirten Nimet parlatır "Ramazan çok güzel gidiyor. Allah kuvvet veriyor. Ramazanı yarıladık zor olmasına rağmen İftara kadar çalışıyoruz. İftarımızı burada yapıyoruz. Ben orucumu tutuyorum ve sıcakta da çalışıyorum" şeklinde konuştu.

'Sıcaklık oruç tutmamaya bahane değil'
İşlerinin oldukça iyi gittiğini ifade eden fırın işletmecisi Rıdvan Yılmaz ise, "Çeşitler müşteriyi Ramazan'da daha etkiliyor. Ramazanda niyetli olduğumuz halde daha iyidir. Allah yardımcı oluyor. Ekmeğin arasındayız ama irademize sahip çıkıyoruz. Fırında Ramazan zor oluyor, sıcaklık oruç tutmamaya bahane değil" ifadelerini kullandı. (Yusuf Batı- İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.