Fıstık üreticilerine erken hasat uyarısı

Fıstık üreticilerine erken hasat uyarısı

Birecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, baklavalık fıstık olarak bilinen boz fıstığın hasat zamanı gelmeden mahsulün toplanmaması konusunda çiftçileri uyardı.

Birecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, büyük bir bölümünün Şanlıurfa'da yetiştirildiği baklavalık fıstık olarak bilinen boz fıstığın erken hasadının yapılması durumunun, çiftçileri ve Türkiye ekonomisini olumsuz etkileyeceğine dair yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Antep fıstığı, hasat zamanında bir ay önce tam olgunlaşmamış halde toplanır. Erken hasatta meyve içleri yeşil renktedir. Tadı ve aromatik lezzeti çok yoğun olduğundan ürün, iç ve dış pazarda yüksek değere sahiptir. Bölgemiz için temmuz ayı sonu ve ağustos ayı başlarında hasat yapılması önerilmektedir. Ancak bu tarihten önce erken hasat yapıldığında şekil ve görünüş bozuklukları oluşmaktadır. Meyve kurutulduğunda meyve içi büzüşmekte ve iç meyve randımanı düşmektedir. Çevreden aldığımız duyumlara göre, temmuz ortası gibi hasat işlemlerini yapmak isteyen çiftçilerimizin olduğu görülmüştür. Erken hasadın yapılmasının, çiftçilerimiz ve ülkenin ekonomisi açısından olumsuz etkileri olacaktır." denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler