Fıstıkta karagöz kurdu ile mücadele büyük önem arz ediyor

Fıstıkta karagöz kurdu ile mücadele büyük önem arz ediyor

Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü, fıstık üreticilerine kasım ayında kış budaması ve karagöz kurdu zararlısı için tuzak dalların kurulmasına yönelik hatırlatmada bulundu.

Fıstık üreticilerinin ürünlerinin, böcekler tarafından zarar görmemesi için uyarıda bulunan Tarım Ve Orman Müdürlüğü, çiftçilerin, yakacak olarak kaldırdıkları budama atıklarını muhakkak en geç mart ayı sonuna kadar imha etmeyi unutmamaları gerektiğini belirtti.

Orman ve Tarım Müdürlüğü yaptığı açıklamada,

“ İlimizde, Kasım ayı kış budaması ve Karagöz Kurdu Zararlısı için tuzak dalların kurulması dönemidir. Bu dönemde yapılacak faaliyetler büyük önem arz etmektedir. Fıstık ağaçlarında budama yapılırken, Karagöz Kurduna karşı mücadele için her 10 ağaçtan birisine tuzak dallar bırakılmalıdır. Ayrıca diğer budama atıkları da bahçeden uzaklaştırılmalıdır.

Budama atıkları böceklerin yetişebileceği ortamlardır. Bu sebeple yetiştiriciliği yapılan tarım ürünlerinin böcekler tarafından zarar görmemesi için, yakacak olarak kaldırılan budama atıkları muhakkak en geç mart ayı sonuna kadar imha edilmelidir.” ifadelerine yer verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.