"Fitnelerin son bulması için İslam’ı hakkı ile özümsememiz lazım"

"Fitnelerin son bulması için İslam’ı hakkı ile özümsememiz lazım"

Peygamber Sevdalıları Platformu Elazığ İl Koordinatörlüğü "Sahabe Ayı" etkinlikleri kapsamında "Haya ve Edep Timsali Hz. Osman" temalı program düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformunun Kasım ayında organize ettiği "Sahabe Ayı" etkinlikleri kapsamında bir program da Elazığ'da gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Yeni İhya-Der tarafından tertip edilen "Edep ve Hayâ timsali Hz. Osman" temalı etkinlik, yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program okunan ilahiler ile devam etti. Sinevizyon gösteriminin ardından Peygamber Sevdalıları Platformu Elazığ Koordinatörü Mehmet Zülfü Öztürk selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Etkinliğe konuşmacı olarak Araştırmacı- Yazar Mehmet Ali Ortaç katıldı. Günün anlam ve önemine dair konuşan Ortaç, Hz. Osman’ın hayatından kesitler sunarak Müslümanlar olarak ders almamız gerektiğini ifade etti.

"Mallarını İslam için feda edenler Hz. Osman gibi aziz olmuşlardır"

Hz. Osman’ın Müslüman olmadan önce varlıklı bir tüccar olduğunu fakat İslam’a girdikten sonra aziz olduğunu ifade eden Ortaç, aziz ve şerefli olmanın sadece mal ve makam sahibi olmakla değil İslam’a girmekle olacağını belirtti. Ortaç, "İnsan sadece servet ile mal mülk ile yücelmez, aziz olmaz. İzzeti, şerefi malda mülkte arayanlar yanılmışlardır. Ama mallarını ahiret için İslam için feda edenler Hz. Osman gibi aziz olmuşlardır." dedi.

"İslam adalet davası için gelmiştir"

Müslümanların ilk olarak hicret etmek için tercih ettiği Habeşistan’ın adaletle yönetildiğinin belirten Ortaç İslam’ında adaleti tesis etmek için geldiğine değindi. Ortaç, "Adalet çok önemli, zaten İslam adalet davası için gelmiştir. İnsanları kula kulluktan, zalimlerin zulmünden kurtarmak için İslam gelmiştir." şeklinde konuştu.

İslam’ın adalete verdiği önemi aktardıktan sonra Ortaç, İslam dinin hayâ ve edebe verdiği öneme değindi. Ortaç, "Hz. Peygamber, 'İman ve hayâ bir aradadır' buyurmuştur. Biri gidince diğeri de gider. Bu söz sanki Hz. Osman için söylenmiş ama devamı biri giderse diğeri de gider sözü sanki maalesef bu çağımızdaki yeni nesil içi söylenmiş. Dolayısıyla kendimize çeki düzen vermemiz lazım. Halimizi ıslah için Allaha dua etmemiz lazım. Toplumumuzun yeniden ıslahı için seferber olmamız lazım." diye konuştu.

"İslam coğrafyasında ki fitnelerin son bulması için İslam’ı hakkı ile özümsememiz lazım"

Hz. Osman’ın şehadeti ile Müslümanlar arasında başlayan fitnenin benzerinin bugün de yaşandığını ifade eden Ortaç, "Bugün de halimiz o günkünden pek farklı değil. Bugün de İslam topraklarının yöneticisi olan Müslümanlar cahili kalıntıları üzerlerinde taşıyorlar maalesef. İslam’ı özümsememişler. Bugün de cahiliye davası olan ırkçılığı, mezhepçiliği taassup haline getirmişler ve onu savunuyorlar. Bu da Müslümanlar arasında büyük bir fitneye neden oluyor. İslam düşmanları da bu fitneden istifade ederek Müslümanların çocuklarını Müslümanlara saldırtıyorlar maalesef. İslam’ı hakkı ile özümsememiz lazım İslam coğrafyasında ki fitnelerin bitmesi için. Kur’an’ın istediği Müslümanlar olmamız lazım." dedi.

Program yapılan dua ile son buldu.

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler