Fitnelerin son bulması işgalci ABD'nin Ortadoğu'dan çekilmesine bağlı

Fitnelerin son bulması işgalci ABD'nin Ortadoğu'dan çekilmesine bağlı

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan ve MAZLUM-DER Genel Başkan Yardımcısı Av. Nesip Yıldırım, Ortadoğu'da Müslümanların yaşadığı bütün sıkıntıların ve fitnelerin temelinde işgalci ABD'nin olduğunu belirtti.

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan ve MAZLUM-DER Genel Başkan Yardımcısı Av. Nesip Yıldırım, bölge halkının ve Müslümanların buralarda rahat etmesi için bir an önce işgalci ABD'nin bölgeden çekilmesi gerektiğini söyledi.

İşgalci ABD'nin, Ortadoğu'da ve İslam ülkelerinde bulunan, başta petrol olmak üzere birçok zenginliğe sahip olmak için bölgede her türlü karışıklığı ve fitneyi çıkardığını belirten Bozan ve Yıldırım, zaman zaman ülkelerin bağımsızlığına müdahale edip iç işlerine karıştığını ifade etti.

İşgalci ABD'nin, Ortadoğu'daki İslam ülkelerine yaptığı fiili saldırıların ve müdahalelerin çoğu da bölgede bulunan diğer İslam ülkelerindeki üslerden planladığına dikkat çekildi.

"Millet yıllarca komünizmle korkutuldu"

İşgalci ABD'nin Ortadoğu'ya yerleşmesini değerlendiren Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, "Amerika'nın Ortadoğu'ya yerleşmesinin nedeni, milletleri Rusya ve Kominizim ile korkutmaları oldu." şeklinde konuştu.

1950'den sonra askeri ve ekonomik yardım vaadiyle ABD'nin İslam coğrafyasını abluka altına aldığını belirten Bozan, "1969'da Rahmetli Necmettin Erbakan siyaset sahnesine girdikten sonra şunu söyledi; 'Amerika ile Rusya bir timsahın iki çenesi gibidir. Biri alt çenesi, diğeri üst çenesidir. Kominizim dişinizi çekerken iğne vurmadan, Amerika emperyalizmi ise iğne vurarak çekiyor. Aradaki fark budur.' Ama ülkemizdeki muhafazakâr siyasetçiler, ülkenin yönetim ve ekonomisinde Amerika'yı merkeze alarak çalıştılar. Böylece Amerika buralara yerleşti ve akan kanın müsebbibi haline geldi." ifadelerini kullandı.

"Amerika bütün organizelerini ve planlarını elçilikler vasıtasıyla yapıyor"

Ortadoğu ve İslam ülkelerindeki karışıklıkların bir diğer nedeninin Amerikan elçilikleri olduğunu söyleyen Bozan, "Neden Amerika'da karışıklık çıkmıyor? Çünkü Amerika'da Amerika Büyükelçiliği yok. Yani Amerika, bütün organize ve planlarını bu elçilikler vasıtasıyla yapıp silahını satıyor, iç karışıklık çıkarıyor ve istediği gibi at koşturuyor." dedi.

Bozan, "Amerika'nın Ortadoğu'da oluş sebebi aslında israilin güvenliğini sağlamak, büyük israilin kurulmasına yardımcı olmak ve güçlü devletleri parçalayıp küçülterek sömürmektir. Doların hakimiyeti gibi ürettikleri malların da buralarda etkili olmasını sağlamaktır. Bu hastalığa doğru teşhis konulursa ona göre bir çözüm de bulunur. Ama İslam coğrafyası maalesef bugün hem kendi aralarında hem de komşu ülkelerle çatışıyor." ifadelerini kullandı.

İşgalci ABD'nin Ortadoğu'dan çıkmasıyla refah ve huzurun geleceğini söyleyen Bozan, "Necmettin Erbakan'ın kurduğu D8 projesi ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın, Ortadoğu ülkelerinin; Amerika'nın mıknatıs alanından çıkarılması ve iş birliklerini bu alanda kurması gerekir. Ekonomik alanda güçlü olmaları lazım ve kendi üretimlerini yapmaları gerekir." dedi.

"Allah'a bağlı olan nesiller ABD'nin işgaline son verecek"

İşgalci ABD'nin Ortadoğu'dan çıkarılabilmesi için birçok seçeneğin olduğunu belirten Bozan, "Ekonomik bağımsızlık olmadıkça askeri başarı olmaz. Amerika'nın Ortadoğu'dan çıkarılması için ilk önce zihinlerin işgalden kurtarılması gerekiyor. Üretimde, ekonomide ve hayvancılıkta kendi üretimini yapacak zihinlerin ve ekonomi anlamında bağımsız olan ve Allah'a bağlı olma noktasında bir araya gelmiş nesiller Amerika'nın buradaki işgaline son verecektir. Çünkü tek başına bir ülkenin yapabileceği bir şey değil bu. Ancak İslam ülkeleri bir araya gelecek ve sorunlarını kendi aralarında istişare yaparak çözeceklerdir. Bunu yapmadığımız sürece huzursuzluğumuz artacaktır." dedi.

"ABD'nin Ortadoğu'da var olmasının temel gayesi kendi menfaatleridir"

İşgalci ABD'nin Ortadoğu'da bulunmasının asıl sebebinin ülkelerin zenginliklerini ele geçirmek olduğunu söyleyen MAZLUM-DER Genel Başkan Yardımcısı Av. Nesip Yıldırım, "ABD'nin Ortadoğu'da var olmasının temel gayesi, kendi menfaatleridir. Irak savaşını ve karışıklıkları hatırlarsak; 'özgürlük getireceğim' vaadi veya 'kitle imha silahları arıyorum' bahaneleri ile yaptığını rahatlıkla görebiliyoruz. Fakat daha sonra bunun tamamen yalan olduğunu kendisi de kabul etmişti. Ayrıca temel hak ve özgürlükleri ihlal noktasında kötü niyetli olduklarının da açık bir göstergesiydi. Meselenin aslında petrol olduğunu menfaatleri olduğunu kendileri de ikrar etmiştir." ifadelerini kullandı.

ABD'nin Ortadoğu'da bölgeyi karıştırmak istediğini belirten Yıldırım, "ABD daha çok bu bölgede hegemonya oluşturup bu bölgeyi karıştırmak istiyor. Kendi menfaatleri noktasında gerekirse Türkiye'yi, yeri gelince İran'ı, Irak'ı, Suriye'yi karıştırmak istiyor. Ortadoğu'da 'israilin güvenliği' adı altında suiistimal temelli birçok halleri gerçekleştiriyor. Elbette ki bu filler, özgürlük temelinde değil zulüm temelindedir. Bu yönüyle ABD'nin bu bölgeden çıkarılması, çıkması hayati derecede önemlidir." şeklinde konuştu.

"ABD'nin, Türkiye ve Ortadoğu'da birçok üssü var"

İşgalci ABD'nin, Ortadoğu'daki saldırı ve planlarını bölge ülkelerindeki üsleri üzerinden gerçekleştirdiğini belirten Yıldırım, "ABD'nin üsleri ülkedeki egemenliği alma niteliğindedir. Mesela hem burada (Diyarbakır) hem Malatya'daki Kürecik üslerini kullanıyor. Bazen NATO şemsiyesi altında yine kendi üslerini kullanıyor. Harita incelendiğinde, Türkiye ve Ortadoğu'da birçok üssü var. Bu kadar üslerinin var olmasının sebebi ne?  Yani bu durum ülkenin dinamiklerini koruma, iç huzuru sağlama mı? Yoksa değişik bahaneler adı altında o ülkeleri dinleme mi? Gerektiği zamanlarda o ülkeyi tehdit etme mi?" sorularını yöneltti.

Yıldırım, "15 Temmuz'da İncirlik'ten bazı uçakların veya tankların bu olaya dahil edildiğine dair somut örnekler ortaya çıktı. Bütün bu durumları dikkate aldığımızda, ABD'nin her an bir ülkeyi ve komşu ülkeleri karıştıracak bir yapısı var. Bundan dolayı ABD'nin bu üslerini kaldırmak -insan hakları kanunlarına bakıldığında- bir haktır. Ve bizim de bir talebimizdir." şeklinde konuştu.

"ABD'nin bu bölgeden çıkması demek, ülkeden dinleme sisteminin çıkması demektir"

İşgalci ABD'nin Ortadoğu'da bulunma sebebinin bir fitne olduğunu söyleyen Yıldırım, "Ben ABD'nin buradaki varlığını bir fitne olarak görüyorum. Bu fitne ne kadar buradan çıkarsa ve uzaklaşırsa daha hayırlı olacaktır. ABD'nin varlık sebebi, temel hak ve özgürlük değil, kendi çıkarları için olup ülkeyi karıştırmak temelindedir. ABD'nin bu bölgeden çıkması demek, ülkeden dinleme sisteminin çıkması demektir. Çünkü onlar ülkenin iktidarını bile dinliyorlar, uzak yerleri dahi dinleyebiliyorlar." ifadelerini kullandı.

Son olarak Yıldırım, "İşgalci ABD, kendi radarlarıyla ülkedeki askeri yapılara kadar her şeyi uydularıyla izleyebiliyor. Buna sivil havacılık da dahildir. ABD'nin bölgeden gitmesi halinde en azından izleme, dinleme, kontrol etme ve müdahale etme noktasında buradaki yerel ülkeler daha rahat nefes alabilirler. Öte yandan ABD, ülkelerin karar alma mekanizmasına müdahale etmekte bu durum da ülkenin bağımsızlığına etki etmektedir." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.