Fiyatların düşmeye devam etmesi kuyumcuları hareketlendirdi

Fiyatların düşmeye devam etmesi kuyumcuları hareketlendirdi

Covit-19 salgınının etkisi ve dövizdeki hareketlilikle beraber 500 liraya kadar yükselen altın fiyatları, son günlerde düşüş göstermekte.

Geçtiğimiz günlerde 500 lira bantlarına kadar yükselen altın fiyatları, onstaki düşüş ve döviz hareketliliğinin de etkisi ile beraber son günlerde fiyatları düşmeye devam ediyor.

Altın fiyatlarının düşmesi ile beraber yatırım yapmak isteyen vatandaşların ilk adresi kuyumcular oldu. Hem altında yaşanan düşüş hem de düğün sezonunun da devam etmesi ile beraber, kuyumcularda yoğun bir hareketlilik sürüyor.

Geçtiğimiz yıllarda salgın nedeni ile hem dükkânların kapanması, hem de düğünlerin iptal edilmesinden dolayı ciddi bir durgunluğun olduğunu belirten kuyumcular, kısıtlamaların da kalkması ile beraber yoğun bir hareketliliğin olduğunu ifade ettiler.

Yaşanan düşüşle birlikte yatırım yapmak isteyen vatandaşlar kuyumcuların yolunu tutarken fiyatları düşen altında yatırım amacıyla alımların arttığını ifade eden kuyumcular, altın fiyatlarının kısa vadede aynı seviyelerde seyredeceğini söyledi.

Ağrı'daki kuyumcular, altın fiyatlarının her zaman yükselişte olacağını ve bu düşüşün alım fırsatı yönünde olduğuna dikkat çekiyor.

Altında ki düşüşün ons altın düşüşünden kaynaklı olduğunu ifade eden kuyumcular, düşüşün altına yatırım yapmak için bir fırsat olduğunu değerlendiriyor.

İLKHA’ya konuşan Ağrılı kuyumcular, altın fiyatlarının devamlı değişiklik gösterdiğini belirtti.

"Altın her zaman alınabilecek bir emtia"

Şu anki altın piyasasının son on yılın en hareketli piyasası olduğunu belirten Ağrı Kuyumcular Odası Başkanı Yaşar Ulutaş, "2018 yılından sonra altında çok anormal yükselişler oldu. Hem ons, hem de doların yükselişinden kaynaklanan yükselişler. Tabi malumunuz altın fiyatlarına etki eden çarpanlardan biri ons, diğeri de ülkedeki dolar fiyatıdır. Dolar fiyatının yüksek olması, ons’un da yüksek olmasıyla, 2018’den bu güne kadar çok hareketli ve yüksek bir seyir, yüksek bir bant izledi. Bu sene bir durgunluk olması, son üç yılın anormal yükselişinden kaynaklı. Kısıtlamaların kalkmasından kaynaklanan bir hareketlilik yaşanıyor. O da vatandaşın mecburi düğün yapma, artık fiyatlar düşük de olsa, yüksek de olsa, yükselse de, düşse de mecburi günü gelmiştir almak zorundadır. O yönden bir hareketlilik var. Ben altının, biraz tabiri caiz ise bocalayıp birden bir atak yapmasını bekliyorum. Altın her zaman alınabilecek bir emtia." ifadelerini kullandı.

"Altın şu anda düştü hiç tahmin edemediğimiz kadar düştü"

Altındaki düşüşe dikkat çeken bir diğer kuyumcu Zeki Bayazıt ise şu şekilde konuştu:

"Bu sene işler biraz yoğun oldu. Tabi ki salgından dolayı da biraz kapalı olduk. Ondan sonra açılışta biraz yoğunlaştı. Düğün sezonu oldu, uzun yatırımlar yapıldı, çok yatırımlar yapıldı. Tabi ki bunlardan elverişli olanlar oldu. Altın şu anda düştü, hiç tahmin edemediğimiz kadar düştü. Uzmanların tavsiyesi yönünden şu anda altına yatırım yapılması tavsiyesinde bulunuyoruz. Şu an tabi ki altına yatırım yapanlar da var. Alanlar da var, satanlar da var. Düşüş 500 TL’den 480 TL’ye kadar düştü. Yaklaşık bir gram altında, 24 ayarda 20 TL düşüş oldu. İlerleyen durumlar için yükseleceğini tahmin ediyoruz. Uzmanlar tarafından önerilen gram altın fiyatı 540 lira şu anlık. 540 liraya kadar yükselebileceğini tahmin ediyoruz şu an." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler