Fiziksel hareketsizlik ciddi bir sağlık riski taşıyor

Fiziksel hareketsizlik ciddi bir sağlık riski taşıyor

Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Erol Ömür, "Fiziksel hareketsizlik yalnızca yetişkinler için değil, çocuklar ve gençler için de ciddi bir sağlık riski taşımaktadır." dedi.

Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Erol Ömür, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü'ne dikkat çekmek için sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. 

Sağlık Müdürlüğü binası önünde açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Erol Ömür, Bu tür aktivitelerin fiziksel ve ruhsal sağlığın geliştirilmesinde temel araçlardan biri olduğunu söyledi. Hareketsizliğin yaşamın modern toplumlar için en önemli problemlerin başında yer aldığına dikkat çekti.

Ömür, "Kronik hastalıkların orta risk faktörlerinden birisi olan fiziksel aktivite eksikliği, dünya genelinde ölüm nedeni olan risk faktörleri sıralamasında obezitenin de önünde dördüncü sırada yer almaktadır." dedi.

Fiziksel hareketsizliğin yalnızca yetişkinlere has olmadığını, toplumsal tabanlı olduğunu hatırlatan Ömür şunları söyledi:

"Fiziksel hareketsizlik yalnızca yetişkinler için değil, çocuklar ve gençler için de ciddi bir sağlık riski taşımaktadır. Fiziksel aktivitenin arttırılması sadece bireysel değil; toplum tabanlı, çok sektörlü, multidisipliner ve kültürel yaklaşım gerektirmektedir. Bu nedenle toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek gerekir."

Açıklamanın ardından, İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, personelleri ve öğrenciler, Sağlık Müdürlüğü hizmet binası önünden başlayarak 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na oradan da 2 No'lu sahaya kadar yürüdü.

Etkinlik, burada yapılan egzersizlerle sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler