Florlu sera gazlarını atmosfere salanlara ceza

Florlu sera gazlarını atmosfere salanlara ceza

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının florlu sera gazlarıyla ilgili yönetmeliğine göre, bu gazları atmosfere salanlar hakkında cezai işlem uygulanacak.

Resmi Gazetenin bugünkü sayısında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenlediği " Florlu Sera Gazlarına İlişkin Yönetmelik" yayımlandı.

Buna göre, florlu sera gazlarının atmosfere salınması, merkezi veri tabanının kurulmasını müteakiben bakanlığa kayıtlı olmayan gerçek veya tüzel kişilere satılması, köpük ürününde veya cihaz köpük yalıtımında şişirme ajanı olarak kullanılanlar haricinde ürün veya ekipman içerisinde geri kazanım işlemi yapılmadan bertaraf tesislerine kabul edilmesi yasaklandı.

Ürün veya ekipman; 3 kilogramdan 30 kilograma kadar florlu sera gazı içeriyorsa yılda en az bir kez, 30 kilogramdan 300 kilograma kadar florlu sera gazı içeriyorsa 6 ayda en az bir kez, 300 kilogram ve üzeri florlu sera gazı içeriyorsa 3 ayda en az bir kez sızıntı için kontrol edilir. 300 kilogram ve üzeri florlu sera gazı içeren ürün veya ekipmanda sızıntı tespit sistemi mevcutsa 6 ayda en az bir kez sızıntı için kontrol edilir.

Zorunlu kullanım alanlarında, kullanımı yasaklanan florlu sera gazlarına, ürün veya ekipmana ve basınçlı kaba ihtiyaç duyulması halinde konu bakanlıkça değerlendirilecek.

Söz konusu hususlara uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanacak.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.