Ford Otosan'nın sözleşme feshi taşımacılık sektörünü mağdur ediyor

Ford Otosan'nın sözleşme feshi taşımacılık sektörünü mağdur ediyor

​Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer, Bitlis'in Tatvan ilçesinde Ford Otosan bayisinin, "küçülme" gerekçesiyle tek taraflı sözleşme feshinin taşımacılık yapan servisleri de mağdur ettiğini söyledi.

Ford Otosan tarafından, Tatvan Ford Aydınlar Otomotiv Bakım Onarım Servisi sözleşmesinin tek taraflı feshedilerek, 50 çalışanın işsiz bırakılmasına tepkiler gelemeye devam ediyor.

Salgın sürecinde hem iş verenin hem de işçinin mağdur edilmesine yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösteren Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer, kararın bölgede üzüntüyle karşılandığını söyledi.

Yanlıştan geri dönülmesi çağrısında bulunan Durer "Ford Otosan’ın Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Ford Aydınlar Oto Bakım ve Onarım Yetkili Servisi’ni kapatması, bölge insanı olarak bizleri derinden üzmüştür. Burada kalan 50 kişinin işsiz kalması ve firma sahiplerinin mağduriyeti bile başlı başına üzüntü verici bir durumdur." dedi.

Bölgede yatırım ve istihdamın artırılması beklerken, alınan bu kararın üzüntü verici olduğunu dile getiren Durer, şunları söyledi:

"Bitlis’te 50 insanın istihdam edilmesi demek, 500 kişinin karnının doyması demektir. Koç Holding’in Bitlis’te yatırım yapmasını bekliyoruz. Koç Holding'in bölgede yatırımlarını artırmasını beklerken, böyle bir karar verilmiş olmasını hayretle izliyoruz. Koç Holding yetkililerinin bu duruma sessiz kalmaması gerekiyor. Böyle bir salgın sürecinde bu kararın vücut bulması üzüntümüzü misliyle katlamıştır. Ford Otosan tarafından, Ford Aydınlar Oto Bakım ve Onarım Yetkili Servisi’ne gönderilen ihbarname ile bu servisin kapatılacağı haberinin verilmesi, başta taşımacılık yapan servisler olmak üzere birçok kişiyi ve kesimi mağdur etmiştir. Sadece Ford Aydınlar Oto Bakım ve Onarım Yetkili Servisi’nin değil, bu servisin Bitlis’te olduğunu düşünerek yatırımını buna göre yapan taşımacılık esnafının bu mağduriyeti ne olacak? Koç Holding gibi profesyonel bir kurum buna bir çözüm bulacak, inanıyoruz ki gerekli adımları atacaktır." 


Ford Otosan'nın sözleşme feshi taşımacılık sektörünü mağdur ediyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.