"Fransa'daki hadsiz Kur'an bildirisine herkes tepki göstermeli"

"Fransa'daki hadsiz Kur'an bildirisine herkes tepki göstermeli"

​Fransa'da Kur'an-ı Kerim'le ilgili yayımlanan küstah bildiriye tepki gösteren Şırnaklılar, kıyamete kadar Kur’an’a sahip çıkacaklarını vurgulayarak, hadsiz ve küstah bildirinin kabul edilemez olduğunu söylediler.

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin de aralarında bulunduğu 300 Fransız'ın, Kur'an-ı Kerim'deki bazı ayetlerin çıkarılması yönündeki skandal ve küstah bildirisine tepkiler gelmeye devam ediyor.

Söz konusu açıklamalara tepki gösteren Şırnak’ın Kumçatı beldesindeki vatandaşlar, İslam âleminin bu zalimlere karşı birlik ve beraberlik içinde karşı çıkmaları gerektiğini söyledi.

“Bu hadsizler Kur’an’ın bir harfine bile dokunamazlar”

İslam âleminin bu hadsizlere karşı ayağa kalkması gerektiğini belirten İhsan Tekin, tevhit bayrağını ve Kur’an-ı Kerim'i göklere kaldırarak her yere hâkim kılacaklarını vurguladı.

Tekin, “Yüce Allah’ın kutsal kitabının yani, Kur’an’ın hükmü kıyamete kadar devam edeceğini belirtiyor. Hiç kimsenin kalkıp efendim, 300 kişi birleşecek bilmem Sarkozy’miş bunların ne haddine bunlar değil Kur’an’ın bir harfine, Kur’an’ın kılıfına bile dokunamazlar. Çünkü kıyamete kadar biz ona sahip çıkacağız. Yani tarihe bakıyoruz İncil, Tevrat ve Zebur kitaplarını kendilerine göre değiştirdiler. Fakat yüce Allah bu Kur’an-ı Kerim'i tüm insanlığa göndermiştir. Kıyamete kadar bu hüküm devam edecektir. Onlar ne bir harfi ne de bir ayetini değiştirebilirler. Onların buna gücü kuvveti yok. Ve buradan da tüm İslam âlemine sesleniyoruz. Bütün İslam âlemi birlik ve beraberlik içinde zalim ve kâfirlere karşı yekvücut olsunlar. Biz gücümüzü yüce Rabbimizden alıyoruz. Yani onlardan bir korkumuz yok. Meydanlardayız, her yerdeyiz. Biz tevhit bayrağını ve Kur’an-ı Kerim'i göklere kaldıracağız, her yere hâkim kılacağız. Çünkü Rabbimiz, 'kâfiler istemese de Allah nurunu tamamlayacak' diyor. Biz bu ayetlere güveniyoruz. İnşallah onların söylediği boğazlarında kalacak. İslam âlemi bu zalimlere karşı ayağa kalksın.” ifadelerini kullandı

“İslam âlemi ayağa kalkıp onların başını parçalayacak”

Skandal bildiriye tepki gösteren vatandaşlardan Haci Demir, İslam ülkelerinin bir olması gerektiğini söyledi.

Demir, “Kur’an ayetlerini değiştirmek onların haddi değildir. Allah kendisi Kur’an’ı muhafaza edeceğini söylüyor. Biz kesinlikle bunu kabul etmiyoruz. Müslüman devletlerin bir olması gerekiyor. Bunlar söylenecek şeyler mi ki, bunu söylemeye cesaret ediyorlar. Zaten Cumhurbaşkanımız tepkisi gösterdi, biz de tepki veriyoruz. Biz buna karşıyız ve kabul etmeyeceğiz.” dedi.

“Canımız malımız, evladımız ve her şeyimiz Kur’an’a feda olsun”

Bu hadsiz ve skandal bildiriye şu ana kadar yalnız Türkiye’nin karşı çıktığını ifade eden Hüseyin Cengiz, Arap devletlerinin tahttan ve dolardan vazgeçip bu bildiriye karşı çıkmaları gerektiğini vurguladı.

İslam ülkelerinin ayağa kalkması gerektiğini vurgu yapan Cengiz, “Sarkozy ve ekibinin Kur’an’dan bazı ayetlerin çıkarması ne onların ne de babalarının haddidir. Allah, bu Kur’an’ı 1400 yıl önce Hazreti Muhammed’e gönderdi. Hiç kimsenin tek kelimesini bile kıyamete kadar değiştirmeye haddi değildir. Bütün Müslümanlara çağrımdır, herkes ayağa kalkıp buna karşı çıksın. Sarkozy’nin Kur'an’ın bir kelimesini bile değiştirmesi haddine değildir. Bütün Müslümanlara ve onlara destek veren Araplara sesleniyorum, hepsi ayağa kalksın. Tahttan, para ve dolardan vazgeçsinler. Yarın öbür gün ölüp yerin dibine girip cehenneme gidecekler. Müslümanların hepsi ayağa kalksın, Sarkozy ve arkadaşlarına karşı çıksınlar. Bir kelimesini bile değiştirmeye hadi yok. Biz hepimiz kıyamete kadar Kur'an'a canfedayız. Canımız malımız, evladımız ve her şeyimiz Kur’an’a feda olsun. Bugün dünyada buna karşı çıkan bir Türkiye var. Recep Tayyip Erdoğan buna karşı çıktı. Başka lider ve devletler tepki vermedi. Herkes karşı çıksın, Erdoğan’a tek bırakmasınlar.” diye konuştu.

“Allah bu Kur’an’ı muhafaza ediyor, onlar değiştiremezler”

Hamid Demir ise şöyle konuştu: “Sarkozy ve arkadaşlarının Kur’an’ı değiştireceğiz demelerine çok tepkiliyiz. Allah bu Kur’an’ı muhafaza ediyor, onlar değiştiremezler. Biz hepimiz bu teşebbüse karşıyız ve bir daha hiç kimse böyle şeyler söylemesin. Tüm İslam âlemi bunu duydu ve buna karşı çıkmaları gerekiyor. Devletimiz buna tepkisini koydu, şimdi milletin tepki vermesi gerekiyor.”

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.