Fransa’nın İslam düşmanlığına bir tepkide Hatay’dan geldi

Fransa’nın İslam düşmanlığına bir tepkide Hatay’dan geldi

HÜDA PAR Hatay İl Başkanlığı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam düşmanlığını düzenledikleri basın açıklamasıyla kınadı.

İl Başkanı Aydın Çelik’in yaptığı basın açıklamasında, Fransa’nın ve Macron’un İslam düşmanlığı telin edildi.

Avrupa’da İslam’a ve Müslümanlara yönelik ayrımcılık ve engellemelerin fiziki saldırılara ve aleni bir düşmanlığı dönüştüğünü aktaran Çelik, Fransa’nın düşmanlık ve ötekileştirme furyasının başını çektiğini ifade etti.

Fransa’nın, Afrika’da Müslümanlara karşı uygulamış olduğu tekniklerin bir benzerini kendi ülkesindeki Müslümanlara karşı uygulamaya çalıştığını belirten Çelik, "Her türlü misyonerlik ve ifsat faaliyetleriyle dinlerinden koparamadığı Müslümanlara ‘terör ve aşırılıkla mücadele’ adı altında her türlü baskı ve ayrımcılığı yapmakta, Charlie Hebdo gibi İslam düşmanı basın ve medyayı himaye ederek onları cesaretlendirmektedir.  2015 yılında Paris’te Charlie Hebdo’ya yapılan saldırıların ardından çıkarılan OHAL ve Terörle Mücadele Yasası, İslam’a ve Müslümanlara karşı devlet eliyle bir cadı avına dönüştürüldü. Okullarda başörtü, çarşı ve pazarda ‘burka ve peçe’ yasaklandı. Müslümanların cami, dernek, lokal ve okul gibi kurumların kapatılmasını adli makamların elinden alarak valilerin keyfi kararlarına bırakıldı." ifadelerini kullandı.

İslam ülkelerinin, Fransa’nın İslam düşmanlığına karşı mutlaka harekete geçmesi gerektiğini ifade eden Çelik, "Dünya genelinde Müslümanların hak ve hukukunu koruyacak bir mekanizma mutlaka kurulmalıdır. Başta Fransa olmak üzere Avrupa’da artışa geçen İslam düşmanlığını lanetliyoruz. Avrupa İslam’a gebedir. Bir gün mutlaka bu kutlu doğum gerçekleşecektir." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler