Futbol turnuvasında kardeşlik kazandı

Futbol turnuvasında kardeşlik kazandı

Mardin’in Midyat İlçesinde HÜDA PAR Gençlik Kolları tarafından “Kardeşlik” temasıyla futbol turnuvası düzenlendi.

HÜDA PAR Midyat İlçe Gençlik Kolları tarafından “Kardeşlik” temasıyla futbol turnuvası düzenlendi. 8 takımın mücadele gösterdiği turnuva, çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu. Finale kalan Ümmet Spor ve Üstatlar Spor takımları arasında şampiyonluk maçı yapıldı.

Final maçının ardından şampiyon olan Ümmet Spor adlı takıma şampiyonluk kupası, madalya ve kitap verildi. 2’inci olan Üstatlar ile 3’üncü olan Kara Kartallar Spor takımlarına da kupa ve madalya  verilirken, turnuvaya katılan tüm sporculara kitap hediye edildi.

Final maçını izlemeye HÜDA PAR Artuklu İlçe Başkanı İsmail Çevik, İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Fidancı, Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, Midyat Gençlik Merkezi Müdürü Hüseyin Tunç ve bazı vatandaşlar gençler katıldı.

Şampiyon olan takıma ödülünü turnuva sponsorlarından Armar Madencilik yönetim kurulu üyesi Muzaffer Demir takdim etti.

Turnuvada ikinci olan Üstatlar Spor'a ödülünü takdim eden Artuklu İlçe Başkanı İsmail Çevik ise yaptığı konuşmada, turnuva da kardeşliğin kazandığına vurgu yaptı.

Çevik, "Bugün burada çok güzel bir tablo ile karşılaştık. Burada kardeşlik kazandı. İnşallah gençlerimiz burada nasıl güzel bir oyun sergiledilerse, toplum da ahlaki kuralları ihya için bundan sonra toplumun orta saha oyuncuları olacaklar ve toplumun ihyası ve saadetinin inşası için çalışacaklar. Zaten HÜDA PAR olarak ana hedeflerimizden bir tanesi de toplumun saadetidir. Bu gibi etkinlikler kardeşlik duygularını pekiştiriyor ve inşallah futbolda da bundan sonra toplumumuz için daha güzel sahnelere şahit olacağız. Bundan sonra bu güzel gençlerimiz birer orta oyuncusu olarak manevi değerlerin ihyası için gerekeni yürekten yapacaklardır.” dedi. 
                                                                                                                                                     
HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, "Midyat Gençlik Kolları Başkanlığının düzenlemiş olduğu kardeşlik turnuvasında emeği geçen tüm kardeşlerimizi yürekten tebrik ediyoruz. Ayrıca sponsor olarak katkı sunan tüm firmaları burada huzurlarınızda tebrik ediyor ve kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu turnuvada kaybeden olmamıştır, bilakis kardeşlik ve dostluk kazanmıştır. Bu vesile ile bu turnuvaya katılan bütün kardeşlerimizi şu pankartta yazan Hz. Ali’nin (r.a) ‘Ey gençlik! Haysiyet ve şerefinizi edep ve terbiye ile dininizi ise ilim ve bilgi ile koruyun’ sözünü kendilerine şiar edinmelerini temenni ediyorum ve kendilerini tekrar tebrik ediyoruz. Ömür boyu başarılarının devamını diliyoruz.” şeklinde konuştu.      

HÜDA PAR Mardin Gençlik Kolları Başkanı Recep Fidancı ise "Tabi futbol birçok kesim tarafından oynanan belki de farklı amaçlar için de kullanılan bir spor branşı. Bizler düzenlediğimiz bu spor aktivitesine kardeşlik turnuvası dedik. En büyük amacımız gençlerin bir araya gelmesi, bunun neticesinde de birbirlerine karşı muhabbet, kardeşlik ve saygı duygusunun yaygınlaşmasıdır.” dedi.                                                                                                       

HÜDA PAR Midyat Gençlik kolları Başkanı Enes Çelik de "Düzenlemiş olduğumuz turnuvada en büyük ve en önemli amacımız kardeşliği ön plana çıkarmaktı. Allah’a hamdolsun amacımıza ulaştık. 8 takımdan oluşan bu turnuvamızın finaline ulaştık bu turnuvamızın neticesinde gençlerimiz memnuniyetlerini dile getirdiler. Bu konuda bize destek veren katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Turnuvaya katılan oyuncular ise güzel bir etkinlik olduğunu belirterek turnuvayı düzenleyen ve katkı sunanlara teşekkür ettiler. Kardeşlik turnuvası, sponsor olarak katkı sunanlara plaket verilmesinin ardından sona erdi. (Süleyman  Tunç- İLKHA)




































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.