Gazze halkı "Vadi'l-Hıms Katliamı" Cuması gösterileri düzenliyor

Gazze halkı "Vadi'l-Hıms Katliamı" Cuması gösterileri düzenliyor

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri devam ederken, Gazze Şeridi sakinleri bugün ikindiden sonra "Vadi'l-Hıms Katliamı" Cuması adıyla yapılması beklenen gösterileri düzenleyecek.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, yayınladığı bildiride Gazze halkını 69'uncusu yapılacak haftalık gösterilere katılmaya davet etti.

Filistinlilerden bugün ikindiden sonra sınır hattı yakınlarında kurulan dönüş kamplarında bulunmalarını isteyen Heyet, Filistin halkının tehcire ve etnik temizliğe, Amerika'nın ve siyonist işgal rejiminin sistematik saldırılarına maruz kaldığını bildirdi.

Kudüs kentinin İslami kimliğinin yok edilmek istendiğine dikkat çeken Heyet, bugün 69'uncusu yapılacak gösterilerin barışçıl niteliğini koruduğunu belirtti.

Gazze halkı 30 Mart 2018'den bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürüyor.

Gazze Şeridi'nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yaparken, işgalciler de silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

Hatırlanacağı üzere işgalci siyonistler, 22 Temmuz Pazartesi günü Kudüs'e bağlı Sur Bahir beldesinin Vadi'l-Hıms Mahallesi'nde 77 dairenin bulunduğu 11 binayı yıkmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler