Gazze İçişleri Bakanlığı: Sorunların azalması için Refah Sınır Kapısı sürekli açık olmalı

Gazze İçişleri Bakanlığı: Sorunların azalması için Refah Sınır Kapısı sürekli açık olmalı

Siyonist işgal rejiminin ambargosu altında bulunan Gazze Şeridi’nin İçişleri Bakanlığı, Refah Sınır Kapısı'nın daimî olarak açık olması gerektiğini, bu doğrultuda Mısır yönetimiyle temas halinde olduklarını duyurdu.

Geçtiğimiz pazartesi günü, Gazze Şeridi ile Mısır arasında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın, istisnai durumlar için dört günlüğüne çift yönlü açıldığı belirtilmişti.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Buzum konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Gazze halkının insani ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Refah Sınır Kapısı’ndaki geçişlerin sürekli ve kalıcı olarak yeniden açılması için uygun bir formül bulmak üzere Mısırlı yetkililerle sürekli temas halindeyiz.” ifadelerine yer verdi.

Refah’ın Gazze’de zor koşullarda yaşam mücadelesi veren Filistinlilerin dünyaya açılan tek kapısı olduğunu aktaran el-Buzum, açık kalmasının bir nebze de olsa yürek yakan insanlık dramının hafiflemesine katkıda bulunacağını, aksinin ise Gazzelilerin sorunlarını artıracağını belirtti.

Mart ayında Covid-19 salgınının yayılmasının önüne geçme bahanesiyle çift yönlü geçişlere kapatılan Refah Sınır Kapısı, insani durumlar için ara ara birkaç günlüğüne açılıyor.

Gazze Şeridi'ne giriş çıkışların yapıldığı 7 sınır kapısından Mısır'ın kontrolündeki Refah hariç 6'sı siyonist işgal rejiminin kontrolünde bulunuyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.