Gazze şehidleri son yolculuklarına uğurlandı

Gazze şehidleri son yolculuklarına uğurlandı

​Gazze Şeridi’nde, işgal ordusunun dünkü ve bu sabahki saldırılarında şehid olanlardan bazıları için cenaze törenleri düzenlendi.

Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Deir El-Belah kentinde düzenlenen cenaze töreniyle Es-Sevarike ailesinden üçü çocuk ve biri kadın sekiz şehid toprağa verildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun bu sabah erken saatlerde evlerine düzenlediği saldırıda şehid olan sekiz Filistinlinin Muaz Muhammed Salim Es-Sevarike (7), Mühenned Resmi Salim Es-Sevarike (12), Vesim Muhammed Salim Es-Sevarike (13), Meryem Salim Nasır Es-Sevarike (45), Resmi Salim Avde Es-Sevarike (45), Yüsri Muhammed Avvad Es-Sevarike (39), Faris Muhammed Salim Es-Sevarike ve Salim Muhammed Salim Es-Sevarike olduğunu açıkladı.

Bugün ayrıca Rafah kentinde düzenlenen cenaze töreniyle de işgal ordusunun dün akşam En-Nasr Mahallesi’ni hedef alan saldırısında şehid olan 24 yaşındaki Muhammed Hasan Muammer ve 28 yaşındaki Ahmed Hasan El-Kurdi toprağa verildi.

İşgal ordusunun dün akşam Gazze kentinin kuzeyindeki Ez-Zerka bölgesine gerçekleştirdiği saldırıda şehid düşen 35 yaşındaki Yusuf Rızk Ebu Kemil de bugün Gazze kentinde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, bu sabah yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin Salı günü sabah erken saatlerde Gazze Şeridi’ne düzenlemeye başladığı saldırılarda 5’i çocuk ve biri kadın toplam 34 kişinin şehid olduğunu, 111 kişinin yaralandığını açıkladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler