Gazze Şeridi'ndeki binaların enkazı altında binden fazla kayıp var

Gazze Şeridi'ndeki binaların enkazı altında binden fazla kayıp var

Gazze Sivil Savunma, işgalci rejimin bombalaması sonucu yıkılın binaların enkazında bazıları şehit ve yaralı olmak üzere binden fazlan kişinin olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Sivil Savunma'dan yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nde işgal uçakları tarafından yıkılan binaların enkazı altında aralarında şehit ve yaralıların da bulunduğu 1.000'den fazla kayıp kişinin varlığını doğruladı.

Sivil Savunma yetkilileri, Şifa Hastanesi'nde düzenledikleri basın toplantısında, işgal saldırganlığının başlangıcından bu yana sivil tesislerin tekrar tekrar hedef alınması sonucunda vatandaşlardan gelen binlerce yardım çağrısına koştuklarını açıkladı.

Saldırganlığın devamının gerçek bir felakete işaret ettiğini belirten yetkililer, bu durum nedeniyle Gazze halkına karşı görevlerini yerine getiremez olduklarını ifade etti.

Yetkililer, "Özgür dünyaya ve başta Mısır olmak üzere kardeş Arap ülkelere yangın söndürme ve kurtarma araçları sağlama ve enkaz altındaki yaşamı tespit edecek cihazlar sağlama" çağrısında bulundu. Ayrıca yetkililer, solunum cihazları ve solunum maskelerinin yanı sıra buldozer gibi iş makinalarına da büyük ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Sivil Savunma yetkilileri, geçiş noktalarının açılarak vatandaşların gerekli insani ihtiyaçlarını karşılayabilme, personellerine tam teçhizat ve akaryakıt desteği yapılması talebinde bulundu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.