Gazze'de 40 bin konut işgal bombardımanında tamamen yıkıldı

Gazze'de 40 bin konut işgal bombardımanında tamamen yıkıldı

İşgalci siyonist rejimin 7 Ekim'den bu yana Gazze'de devam ettiği saldırılarda 220 bin konut hasar görürken 40 bin konut tamamen yıkıldı.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, bu akşam düzenlediği basın toplantısında işgalci rejimin yaptığı katliam ve yıkımlar hakkında bilgilendirmede bulundu.

İşgalci rejimin, Cuma günü yaralıların bulunduğu konvoyu birkaç kez hedef aldığını hatırlatan Maruf, yaralıların Gazze'den çıkışının işgal tarafından halen engellendiğini söyledi.

İşgalci rejimin, güvenli geçiş güzergahı iddialarının yalan olduğunu belirten Maruf, hiçbir güzergahın güvenli olmadığını kaydetti.

İşgalci siyonist rejimin 29 gündür 1006 katliam gerçekleştirdiğini söyleyen Maruf, 3 bin 900'ü çocuk, 2 bin 509'u kadın olmak üzere 9 bin 488 kişinin şehit olduğunu, 24 bin 158 kişinin yaralandığını ve halen enkaz altında 2 bin 300 kişinin kayıp olduğunu ifade etti.

Maruf şehit olanlar arasında 150 sağlık personeli, 46 gazeteci, 18 sivil savunma görevlisi, 49 din görevlisi olduğunu aktardı.

İşgalin saldırıları nedeniyle 220 okulun hasar gördüğünü, 60 okulun da faaliyet dışı kaldığını belirten Maruf, "Gazze'ye yönelik saldırıda 167 cami hasar gördü, bunlardan 55'i tamamen, 112'si kısmen yıkıldı. Ayrıca Gazze Şeridi'nde Hıristiyan halkımıza ait 3 kilise ile vakıf ve zekat komitelerine ait 5 bina hedef alındı. Saldırılarda 220 binden fazla konut hasar gördü ve 40 bin konut tamamen yıkıldı. Ayrıca 88 hükümet binası ve aralarında Ortodoks Kültür Merkezi'nin de bulunduğu onlarca kamu tesisi yıkıldı." diye konuştu.

İşgalcilerin, yerinden edilmiş insanların barındığı El Fahura Okulu'nda 15 şehit ve onlarca yaralıyla sonuçlanan katliam gerçekleştirdiğini hatırlatan Maruf, dünyadaki tüm sektör çalışanlarına özellikle özellikle de akaryakıt ve petrolün kara, deniz ve hava taşımacılığını yapanlara grev yapmaları çağrısında bulundu.

İşgalci rejime bu suç örgütüne yönelik petrol, akaryakıt ve diğer tedariklerin durdurulmasını ve kesilmesini talep eden Maruf, "Bu eylemlerin sloganı şu olmalı: 'Siyonist terör durup Gazze'de soykırıma sona erene kadar katillere ve yardımcılarına petrol ve yakıt yok!' diye ekledi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.