Gazze'de 6 kardeşi şehit olan bebek enkazdan sağ olarak çıkarıldı

Gazze'de 6 kardeşi şehit olan bebek enkazdan sağ olarak çıkarıldı

​Gazze'deki El-Şati mülteci kampında bir ailenin evinin işgal rejimi tarafından bombalanması sonucunda 6'sı çocuk 8 kişi şehit olurken biri bebek 2 kişi sağ olarak çıkarıldı.

Cumartesi günü şafak vakti Gazze'nin batısındaki El Şati mülteci kampında Ebu Hatab ailesine ait bir eve düzenlenen siyonist saldırıda 6'sı çocuk 8 sivil şehit oldu ve 20'den fazla kişi yaralandı.

Saldırının ardından olay yerine giden sağlık ekipleri, yaptıkları arama kurtarma çalışmalarında Ebu Hatab ailesinin en küçük ferdini enkazdan sağ olarak çıkarmaya başardı.

Şehit ve yaralılar Gazze'deki El-Şifa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Gazze Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Yusuf Ebu el Riş, hastaneye getirilen şehitlerin vücut bütünlüklerinin bozulduğunu, aileden kurtulan tek kişinin ise bir bebek olduğunu söyledi.

Görgü tanıkları hedef alınan binada 18 kişinin yaşadığını, 8'inin şehit olduğunu, sivil savunma ekiplerinin biri bebek, diğeri 2 yaşında iki çocuğu canlı olarak kurtardığını, 9 kişinin ise hala enkaz altında olduğunu bildirdi.

Hamas'ın askeri kanadı  Kassam Tugayları, El Şati Şati mülteci kampındaki evin bombalanmasına tepki olarak işgal altındaki Beerşeba ve Aşdon kentine bir dizi füze fırlattı. Füzelerden bazıları Aşdod'daki binalara isabet etti.

İslami Cihad'ın askeri kanadı olan Kudüs Tugayları da saldırıya karşılık olarak Gazze Şeridi'ne komşu Sderot yerleşimini onlarca roketle bombaladı. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler