Gazze'de halk siyonist işgal rejiminin vahşetinin izlerini siliyor

Gazze'de halk siyonist işgal rejiminin vahşetinin izlerini siliyor

Gazze Şeridi'ne yönelik 3 gündür süren saldırılar sona erdi. İslami Cihad Hareketi ve siyonist işgal rejimi arasında ilan edilen ateşkes, dün gece 23.30'da yürürlüğe girdi.

Ateşkesin yürürlüğe girmesinden bir süre sonra da siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırıları sürdü.

İslami Cihat lideri Ziyad el-Nehhale, İran'ın başkenti Tahran'da yaptığı açıklamada, siyonist işgal rejimi ile yapılan ateşkesin özünde, hareketin 2 liderinin serbest bırakılması olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ateşkesi memnuniyetle karşıladı ve taraflara ateşkese uyma çağrısı yaptı.

Ateşkesin ardından bugün Gazze'de sessizlik hakim. Halk, siyonist işgal rejiminin vahşetinin izlerini silmeye çalışıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı siyonist işgal rejiminin saldırılarında 15'i çocuk 4'ü kadın en az 44 kişinin şehid olduğunu açıkladı.

Bakanlık saldırılarda 360 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde halk, Gazze'ye desteklerini göstermek için gösteriler düzenledi.

1 Ağustos'ta, İslami Cihat Hareketi'nin Batı Şeria'daki en üst düzey yetkilisi olduğu bildirilen Bassam Saadi Cenin'de esir alınmıştı.

Siyonist işgal rejimi, 17 siyonist işgalci ile 2 Ukraynalıyı öldüren eylemcilerden ikisinin Cenin'den geldiklerini öne sürmüştü. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler