Gazze'de Yüzyılın Anlaşmasına karşı halk kongresi düzenlenecek

Gazze'de Yüzyılın Anlaşmasına karşı halk kongresi düzenlenecek

Gazze'de önümüzdeki pazar günü "Yüzyılın Anlaşması"na karşı halk kongresi düzenlenecek.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Mülteci İşleri Dairesi Müdürü Iyad El-Meğari, önümüzdeki Pazar günü Gazze'deki Reşad Eş-Şeva Merkezi'nde "Yüzyılın Anlaşması'yla Mücadele ve Dönüş Hakkının Korunması" başlığıyla düzenlenecek halk kongresi için tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

El-Meğari, yaptığı açıklamada, halk kongresinin dönüş hakkının pazarlık konusu yapılamayacağını vurgulamak, "Yüzyılın Anlaşması"nı ve Filistin davasına kurulan tüm komploları reddetmek üzere düzenlendiğini ifade etti.

Kongrenin "Filistinli mülteciler dönüş ve tazminat hakkından vazgeçmeyecekler" mesajı vereceğini kaydeden El-Meğari, kutsal mekanlarından ve Filistin topraklarının tek bir karışından dahi taviz vermeyeceklerini bildirdi.

Kongrede "Yüzyılın Anlaşması"nın hayata geçirilemeyeceğinin vurgulanacağını açıklayan El-Meğari, mülteciler davasının ve Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)'nın zor bir dönemden geçtiğine dikkat çekti.

El-Meğari, Amerika'nın mülteciler davasını ve UNRWA'yı tasfiye etmeye çalıştığına işaret ederek, kongrenin birkaç hedefi olduğunu kaydetti.

İlk hedefin Filistinlilerin dönüş hakkına ve topraklarına bağlılıklarını vurgulamak olduğunu belirten El-Meğari, ikinci hedefin de direniş ve birlik mesajı vermek olduğunu açıkladı.

El-Meğari, üçüncü hedefin işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme adımlarını kınamak, dördüncü hedefin sabitelere bağlılık mesajı vermek ve beşinci hedefin de Amerika'nın Kudüs hakkındaki haksız kararlarını reddetmek olduğunu ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler