Gazzeli balıkçıların Mısır askerleri tarafından şehit edilmesi kınandı

Gazzeli balıkçıların Mısır askerleri tarafından şehit edilmesi kınandı

Filistinli iki kardeş balıkçının Mısır deniz kuvvetlerine bağlı askerler tarafından şehit edilmesi ve bir kardeşlerinin de yaralı şekilde gözaltına alınmasına Filistin'deki bütün direniş grupları ve siyasi oluşumlar tepki gösterdi.

Filistin'deki bütün oluşumlar ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda saldırıyı ve hayat mücadelesi içindeki Filistinli balıkçıların şehid edilmesini şiddetle kınadıklarını dile getirerek saldırı hakkında soruşturma başlatılmasını istediler.

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) olayla ilgili açıklamasında Mısır askerlerinin Refah açıklarında Za'zu' ailesinden kardeş Filistinli balıkçıları hedef almasını ve bunlardan ikisini şehid edip birini de yaralı olarak gözaltına almasını şiddetle kınadığını ifade etti.

HAMAS'ın açıklamasında söz konusu balıkçıların siyonist işgal rejimi tarafından abluka altında tutulan bölgede ekmek paralarını ve ailelerinin geçimliklerini kazanmaktan başka hiçbir amaçlarının olmadığı dile getirilerek bunlara yönelik saldırının hiçbir haklı gerekçesinin olamayacağı ifade edildi. HAMAS, Mısır yönetiminden olay hakkında derhal soruşturma başlatılmasını istedi.

Gazze Şeridi'ndeki Ulusal ve İslami Güçler İzleme Komitesi tarafından yapılan açıklamada da iki balıkçının öldürülmesine şiddetle tepki gösterildi ve Mısır tarafından bu tür saldırıların tekrar edilmesinin, Arap toplumlarının değerlerine ve komşuluk ilkelerine aykırı olduğu belirtildi.

Filistin'deki diğer sivil toplum kuruluşları ve siyasi oluşumlar da olay hakkında açıklamalar yaparak gerçekleştirilen saldırıyı kınadı ve olay hakkında soruşturma başlatılması talebinde bulundular. 

Gazze’deki Balıkçılar Komitesi Başkanı Zekeriya Bekr, abluka altındaki Gazze Şeridi açıklarında avlanan ve Mısır karasularına giren üç kardeş balıkçı hakkında dün yaptığı açıklamada bunlardan Mahmud ile Hasan adlı kardeşlerin Mısır deniz kuvvetleri tarafından şehid edildiğini, Yasir adlı üçüncü bir kardeşlerinin ise gözaltına alındığını duyurmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.